Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Νέα στοιχεία για τον Μάκαρο


Στη... σέντρα βγάζουν οι εισαγγελικές αρχές τον προφυλακισμένο Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος τον
τελευταίο καιρό κρατείται στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού σχεδιάζοντας την υπερασπιστική του γραμμή.Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έρευνα προέκυψαν νεώτερα στοιχεία που εμπλέκουν τον Μάκη Ψωμιάδη και σε διαδικασίες παράνομου στοιχήματος.


Ο ειδικός εφέτης ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση των στημένων αγώνων απήγγειλε νέα συμπληρωματική κατηγορία για παράνομο στοιχηματισμό σε βαθμό πλημμελήματος με τον δικαστικό κλοιό να σφίγγει γύρω από τον «Big Mac». Ο επιχειρηματίας θα βρεθεί αντιμέτωπος τη Δευτέρα με τον ειδικό εφέτη ανακριτή Γ. Καλόφωνο κατηγορούμενος για παράνομο στοιχηματισμό την περίοδο 2009-2011. 

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να στοιχημάτισε σε 5 αγώνες της ΠΑΕ Καβάλας αλλά και σε άλλους άγνωστους του εσωτερικού και του εξωτερικού. Μεταξύ των «ύποπτων» αγώνων είναι τα ματς της Καβάλας με τον Αγροτικό Αστέρα, Ηλυσιακό, ΠΑΣ Γιάννενα και Αναγέννηση Καρδίτσας.

Ωστόσο, δεν προσδιορίζονται τα κέρδη που μπήκαν στην τσέπη του επιχειρηματία ούτε έχουν εντοπιστεί εάν τα πονταρίσματα ήταν υπέρ ή κατά της ομάδας.

Ο πρώην μεγαλοπαράγοντας αντιμετωπίζει ήδη κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

To σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Ψωμιάδη

Στα τέλη του Ιουνίου του 2011 η έρευνα της εισαγγελέως κυρίας Πόπης Παπανδρέου και ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ έφεραν στην επιφάνεια τρεις «εγκληματικές οργανώσεις» που δρούσαν στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Σκοπός τους ήταν να αποκομίζουν κέρδη από στημένα παιχνίδια, να επηρεάζουν διαιτητές προς όφελος των ομάδων που διοικούσαν αλλά και των «φίλων» τους, να απειλούν θεσμικούς παράγοντες προκειμένου να απολαμβάνουν ασυλία ή ακόμη και προνομιακή μεταχείριση. Αρχηγός μιας εκ των τριών οργανώσεων ήταν ο γνωστός σε όλους πρώην μεγαλοπαράγοντας, ο Μάκης Ψωμιάδης.

Ο πρώην διοικητικός ηγέτης της Καβάλας συνελήφθη τελικά τον Σεπτέμβριο του 2012 για τη συμμετοχή του στα στημένα παιχνίδια και για παράνομο στοιχηματισμό, αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες.

Αμέσως μετά την απολογία του όμως, είχε προκύψει διαφωνία μεταξύ του ανακριτή και του εισαγγελέα για το αν θα έπρεπε να προφυλακιστεί κι έτσι αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Εν συνεχεία τη λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα κλήθηκε να δώσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, το οποίο τελικά έδειξε τον δρόμο της φυλακής στον Μ. Ψωμιάδη. Εντούτοις ήταν ήδη αργά, καθώς ο Μάκης Ψωμιάδης είχε γίνει άφαντος, αφού είχε προλάβει να διαφύγει στα Σκόπια.

Τον Νοέμβριο του 2012 ωστόσο ο άλλοτε μεγαλοπαράγοντας συνελήφθη στη γειτονική χώρα και έκτοτε κρατούνταν εκεί, μέχρι την έκδοσή του στη χώρα μας τον περασμένο Απρίλιο, πριν μεταφερθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού.
Η υπόθεση υπεξαίρεσης στην ΠΑΕ ΑΕΚ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 4 Φεβρουαρίου αναμενόταν να εκδικαστεί η δίκη του για το θέμα της υπεξαίρεσης στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

Εντούτοις η δίκη αναβλήθηκε, λόγω της αποχής των δικηγόρων, παρότι η πλευρά της «Ένωσης» διά του συνηγόρου της Χάρη Οικονομόπουλου είχε λάβει σχετική άδεια από το Δικηγορικό Σύλλογο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη και με τον άλλοτε μεγαλοπαράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πάντως, ακόμα και αν η δίκη ξεκινούσε, θα ήταν δύσκολο να εξελιχθεί, καθώς οι αρχές των Σκοπίων δεν έχουν απαντήσει ακόμα στο εάν η έκδοση του Ψωμιάδη αφορά μόνο στην υπόθεση των στημένων αγώνων, για την οποία και κρατείται προσωρινά ή αν αφορά και στην υπόθεση της υπεξαίρεσης.

Όπως είναι γνωστό, η απόφαση έκδοσής του από τα Σκόπια αφορά μόνο στην υπόθεση των στημένων αγώνων, γεγονός που «εμποδίζει» την ελληνική Δικαιοσύνη να τον δικάσει για την υπόθεση της ΑΕΚ.

Κατόπιν τούτου, οι ελληνικές αρχές έχουν κατ' επανάληψη υποβάλει το σχετικό αίτημα, ώστε να επιτραπεί η δίκη του και για τις υπόλοιπες κατηγορίες που εκκρεμούν σε βάρος τους, αίτημα, το οποίο ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει ικανοποιηθεί.


                                       πηγή zougla.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου