Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Στην Ημαθία ο Τζιτζικώστας

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας βρίσκεται αυτό το διήμερο (20-21 Φεβρουαρίου 2013) ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο της γνωριμίας του με τις τοπικές αρχές και την τοπική κοινωνία της Ημαθίας και με στόχο την επίσπευση της υλοποίησης των αναπτυξιακών έργων της περιοχής που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, καθώς και την παρουσίαση του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου-υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013», το οποίο θα ξεκινήσει άμεσα.
    Χθες Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013, στις 18:00 ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας είχε συνάντηση εργασίας με τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Π.Ε. Ημαθίας στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, αρμόδιου για θέματα βιομηχανικής ανάπτυξης και εμπορίου στην ΠΚΜ, Κώστα Καραπαναγιωτίδη
    Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συμμετείχε σε ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ημαθίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, στις 19.00, με θέμα την παρουσίαση του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου-υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013». Στην ημερίδα, που είχε ιδιαίτερη επιτυχία καθώς συμμετείχαν περισσότεροι από 200 επαγγελματίες, ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος της ΠΚΜ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ύψους 90 εκατ. ευρώ, που σε συνδυασμό με την εφαρμογή συγκεκριμένης πολιτικής ενίσχυσης του «επιχειρείν», θα συμβάλλει καταλυτικά  στην ενδυνάμωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
    Στις 19:30 ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ημαθίας όπου ενημερώθηκε για τις δράσεις του Επιμελητηρίου, τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, τα σοβαρά προβλήματα που υφίστανται οι επαγγελματίες από την οικονομική ύφεση καθώς και τις προτεραιότητες του Επιμελητηρίου Ημαθίας για την ανακούφιση των επαγγελματιών της περιοχής.
Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας βρέθηκε στην κεντρική αγορά της Βέροιας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εμπόρους και καταστηματάρχες και να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
    Σήμερα Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013, στις 9:00 το πρωί, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας προήδρευσε σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, με τη συμμετοχή των δημάρχων της Π.Ε. Ημαθίας, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, υπηρεσιών, αναπτυξιακών και παραγωγικών φορέων με θέμα την πορεία υλοποίησης των έργων που υλοποιούνται στην Ημαθία με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και το σχεδιασμό για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020.
    «Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα της ανάπτυξης και να εμπεδώσουμε στην πράξη το όραμα για την Ευρώπη των Περιφερειών, που επιτάσσει το πνεύμα του Καλλικράτη και η διεθνής πρακτική. Η δική μας, καθοριστική συμβολή στην ανάσχεση της ύφεσης σε περιοχές που πλήττονται ιδιαίτερα, όπως η Ημαθία, είναι η ταχεία υλοποίηση των έργων του ΕΣΠΑ, έτσι ώστε δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, νέο εισόδημα, να τονώσουμε την οικονομία, με τελικό στόχο να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη εισροή κοινοτικών πόρων, που αποτελούν τον κεντρικό μοχλό ανάπτυξης», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας.
    Παράλληλα, αναφερόμενος στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι «στην Ημαθία υλοποιούνται 50 έργα συνολικού ύψους 199 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι να ολοκληρωθούν τα έργα αυτά άμεσα, χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις, με απόλυτα νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες. Έχουμε την ευθύνη της εμπιστοσύνης των πολιτών. Και αυτή η ευθύνη, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μεταφράζεται σε σκληρή δουλειά και αγώνα για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τους πολίτες της ΠΚΜ» .
    Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ημαθίας και αρμόδιος στους τομείς Βιομηχανικής Ανάπτυξης και Εμπορίου για την ΠΚΜ Κώστας Καραπαναγιωτίδης δήλωσε ότι «βασικός πυλώνας της πολιτικής μας στην Π.Ε. Ημαθίας είναι να αναδείξουμε τα δυνατά μας σημεία και να προχωρήσουμε σε ένα σχεδιασμό εναρμονισμένο με τις νέες προτεραιότητες, με γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας».
    Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ημαθίας και αρμόδιος για θέματα Βιομηχανικής Ανάπτυξης και Εμπορίου της ΠΚΜ Κ. Καραπαναγιωτίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Ε. Ημαθίας Κ. Καλαϊτζίδης. Γ. Μπατσαρά, Σ. Σαρηγιαννίδης από τη συμπολίτευση και Δ. Μούρνος από την αντιπολίτευση, οι Δήμαρχοι Βέροιας Χ. Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, Αλεξάνδρειας Φ. Δημητριάδης, Νάουσας Τ. Καραμπατζός, η Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Π.Κ.Μ. Α. Ωραιοπούλου, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της ΠΚΜ Αλ. Μήλιος και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Ημαθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου