Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Μονομαχία Αναστασιάδη - Μαλά στον δεύτερο γύρο των κυπριακών εκλογών

Ακλόνητο φαβορί για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ που συγκέντρωσε το 45,46% των ψήφων


Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, είναι ο νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών στην Κύπρο, όπως δείχνουν τα επίσημα αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, με καταμετρημένο το σύνολο των εκλογικών τμημάτων, ο Νίκος Αναστασιάδης συγκεντρώνει το 45,46% των ψήφων, ενώ αντίπαλός του στο δεύτερο γύρο θα είναι ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ Σταύρος Μαλάς που έλαβε το 26,91% των ψήφων. Στην τρίτη θέση είναι ο υποψήφιος του ΔΗΚΟ, Γιώργος Λιλλήκας με 24,93%.
Το αποτέλεσμα είναι νίκη των δυνάμεων που θέλουν να γυρίσουμε σελίδα, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και τόνισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού εξέφρασε το αίτημα για την απαλλαγή από την διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ

Αυτό το αποτέλεσμα, συμπλήρωσε ο ίδιος, θα μετατραπεί την επόμενη Κυριακή, «σε ξεκάθαρη εντολή» που θα οδηγήσει με τη σειρά της στην συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.
Με τη συστράτευση όλων των προοδευτικών δυνάμεων η μάχη του β' γύρου θα είναι νικηφόρα, δήλωσε από την πλευρά του υποψήφιος του ΑΚΕΛ Σταύρος Μαλάς.
Επιπλέον, επισήμανε ότι με τις προοδευτικές δυνάμεις έχουν πολλά κοινά για τον τρόπο που θα δοθεί λύση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος - το Κυπριακό, η Οικονομία και το ζήτημα του φυσικού αερίου, ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή του για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικού συνασπισμού.
 




                               πηγή           www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου