Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Μεγάλη συγκέντρωση στα Γιαννιτσά για το κλείσιμο του νοσοκομείου


Πάνω από 2 χιλιάδες πολίτες μαζεύτηκαν εχθές 25/2  στο δημαρχείο της πόλης των Γιαννιτσών και παρά
την καταρρακτώδη βροχή οι κάτοικοι έκαναν πορεία από το δημαρχείο μέχρι την κεντρική πλατεία και στην συνέχεια μέχρι τον πεζόδρομο. Με φωνές και συνθήματα είπαν όχι στο κλείσιμο του ενός και μοναδικού νοσοκομείου της πόλης που εξυπηρετεί περισσότερους από 45 χιλιάδες κατοίκους.



Σύμφωνα με το άρθρο 2 του Νόμου 4052/2012 ΦΕΚ 41Α του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με τη σύσταση του νέου Ν.Π.Δ.Δ. και το νέο ενοποιημένο Οργανισμό για τα δύο Νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας, με έδρα την Έδεσσα. Το νοσοκομείο δηλαδή θα κλείσει και θα συγχωνευτεί με της Έδεσσας.

Εργαζόμενοι αλλά και κάτοικοι αντέδρασαν στις συγχωνεύσεις, στην υποβάθμιση και την απαξίωση, σε κάθε επίπεδο λειτουργίας, που προωθεί το σχέδιο Νόμου και απαίτησαν να συνεχιστεί η λειτουργία των Νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας, καλύπτοντας, δυναμικά και με αυτοτελή παρουσία, ανάγκες των πολιτών για Ποιοτική και Άμεση Παροχή Υπηρεσιών Υγείας.

Στην συγκέντρωση και την πορεία συμμετείχαν όλοι οι φορείς της πόλης ενώ εντύπωση έκανε και η συμμετοχή του κλήρου με εντολή της μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλας και Αλμωπείας. Η απουσία των εκλεγμένων βουλευτών του νομού Πέλλας, συζητήθηκε αλλά και εξόργισε τον κόσμο.




                                       inews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου