Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Δράσεις για προώθηση των αγροτικών προϊόντων από την Περιφέρεια


Στο πλαίσιο των προωθητικών δράσεων για την ανάδειξη των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της
περιοχής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πρόκειται να συμμετάσχει σε δύο διεθνείς εκθέσεις Τροφίμων- Ποτών. Πιο συγκεκριμένα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα δώσει το παρόν την 22η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων-Ποτών-Μηχανημάτων και Εξοπλισμού DETROP και στην 4η Διεθνή Έκθεση Οίνου OENOS.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα διαθέτει ξεχωριστό περίπτερο 150 τ.μ. με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και κρασιά, τα οποία παράγονται σε επιχειρήσεις από όλες τις περιφερειακές ενότητες, προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη της ΠΚΜ και αποτελούν προϊόντα-σημαία της περιοχής.

Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις κλαδικές εκθέσεις τροφίμων και ποτών είναι  η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της και η  προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.

«Αξιοποιούμε δημιουργικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιφερειακής ενότητας ξεχωριστά και επενδύουμε στην εξωστρέφεια σε όλους τους τομείς. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατέχει πρωτεύουσα θέση στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων και διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά τροφίμων και ποτών.

Η ενεργός συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις κλαδικές εκθέσεις DETROP και OINOS με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και κρασιά αποτελεί μοναδική ευκαιρία στήριξης της αγροτικής οικονομίας της ΠΚΜ και προβολής της πιο εκλεκτής παραγωγής του τόπου μας σε Έλληνες και ξένους επαγγελματίες, ενισχύοντας τη θέση των προϊόντων μας στις αγορές του εξωτερικού», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι εκθέσεις DETROP και η OENOS έχουν καθαρά εξαγωγικό προσανατολισμό για την εγχώρια βιομηχανία τροφίμων και ποτών, αφού στοχεύουν στο να προβάλλουν τα πιο ποιοτικά προϊόντα της ελληνικής φύσης και ταυτόχρονα να προβάλλουν την ανάγκη της σύγχρονης επεξεργασίας, μεταποίησης και τυποποίησης αυτών, προκειμένου να είναι ανταγωνιστικά στις ξένες αγορές.

Οι δύο εκθέσεις θα πλαισιωθούν από ευρύ πρόγραμμα παραλλήλων εκδηλώσεων, με στόχο αφενός την στοχευμένη κι αποτελεσματική προβολή προϊόντων, αλλά και την προσέλκυση περισσότερων και πιο εξειδικευμένων επισκεπτών.

Στο επίκεντρο της DETROP θα βρεθεί η ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας, καθώς θα δοθεί ιδιαίτερη προβολή στο λάδι και στην ελιά, στα γαλακτοκομικά προϊόντα, στο κρασί και στα ελληνικά delicatessen.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου