Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ορίστηκε νέος υφυπουργός αρμόδιος για το ΕΣΠΑ


Εκπλήξεις είχε το υπουργικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε την διεύρυνση της κυβέρνησης καθώς στο υπουργικό συμβούλιο προστίθεται και νέο μέλος.
Ο Κυριάκος Βιρβιδάκης, τοποθετείται νέος υφυπουργός στο Υπουργείο Ανάπτυξης με αρμοδιότητα το ΕΣΠΑ.

Συγγενής της οικογένειας Μητσοτάκη και βέρος Χανιώτης είναι ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης Κυριάκος Βιλβιδάκης, ο οποίος είναι γιος της αγαπημένης αδερφής του
επίτιμου Καίτης, ενώ ο αδερφός του είναι και σήμερα γενικός διευθυντής του ιδρύματος Κων/νος Μητσοτάκης.

Ένα σύντομο βιογραφικό του νέου υφυπουργού

Κυριάκος Βιρβιδάκης του Επαμεινώνδα και της Αικατερίνης γεννήθηκε, στις 13 Φεβρουαρίου 1948 στα Χανιά.

Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Κατσιφαράκη από τον Γαλατά Κυδωνίας Χανίων και έχουν δύο παιδιά τον Επαμεινώνδα (1977), Πολιτικό Μηχανικό, και την Αικατερίνη (1980), Οικονομολόγο – Καθηγήτρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τον Νοέμβριο του 1989 και τον Απρίλιο του 1990 εκλέχθηκε Βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας. Τον Ιανουάριο του 1991 απώλεσε την βουλευτική ιδιότητα λόγω ένστασης συνυποψηφίου του. Ήταν πρώτος επιλαχών με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές του 1993,1996 και 2000. Επανεξελέγη βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012.
Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, από το 1986 έως το 1989 και από το 1991 έως το 1994 και είναι μέλος ξανά από το 2001 μέχρι σήμερα της Κεντρικής Επιτροπής και στην συνέχεια της Πολιτικής Επιτροπής. Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Κ.Ε.Τ.Α.) της Νέας Δημοκρατίας από το 1987 έως το 1989. Το 1989 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού στην Κυβέρνηση Τζανετάκη. Από τον Φεβρουάριο του 1991 έως τον Σεπτέμβριο του 1993 διετέλεσε, εκ νέου, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στο ενεργητικό του καταγράφονται η επιτυχής διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων, η υπογραφή Διμερών Αθλητικών Συμφωνιών Συνεργασίας με Ευρωπαϊκές και Μεσογειακές Χώρες και η συμμετοχή του σε Διεθνείς Αθλητικούς Οργανισμούς, ενώ εντυπωσιακή υπήρξε η συμβολή του στον τομέα των Αθλητικών Έργων. Από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι την εκλογή του τον Μάιο του 2012 ήταν αναπληρωτής γραμματέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας.







                                                        πηγή parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου