Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Τζιτζικώστας:Να μην μετατραπεί και φέτος η ΔΕΘ σε αρένα

Λύσεις απτές και εφαρμόσιμες στα προβλήματα των φορέων ζητά από τους αρχηγούς των κομμάτων
ενόψει ΔΕθ ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας. Στη δήλωση του στη Μακεδονία της Κυριακής ο κ.Τζιτζικώστας κάλεσε τους αρχηγούς των κομμάτων να έρθουν για να ακούσουν τους φορείς και να συζητήσουν με σκοπό την ανεύρεση απτών και εφαρμόσιμων λύσεων στα προβλήματα της περιοχής.
Ο κ. Τζιτζικώστας στη δήλωσή του δεν απευθύνεται όμως μόνο στους πολιτικούς αρχηγούς , αλλά και σε όσους προξενούν επεισόδια την ημέρα των εγκαινίων της Έκθεσης, ζητώντας ουσιαστικά από τους πολίτες να απομονώσουν όλους όσοι επιχειρούν να αμαυρώσουν τον κορυφαίο θεσμό της Θεσσαλονίκης.
Όλη η  δήλωση του Απόστολου Τζιτζικώστα

Οι αρχηγοί των κόμματων αν θέλουν να έρθουν στη ΔΕΘ, ας έρθουν για να ακούσουν τους φορείς και να συζητήσουν για να βρεθούν απτές και εφαρμόσιμες λύσεις στα προβλήματα.

«Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι ένα κορυφαίο εμπορικό και οικονομικό γεγονός για τη Θεσσαλονίκη, την Κεντρική Μακεδονία και ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Στόχος είναι να ενισχύσουμε τον εξωστρεφή της προσανατολισμό και να τονώσουμε το διεθνές ενδιαφέρον των εκθετών και των επισκεπτών, ώστε να κινηθεί η αγορά, να δουλέψουν τα μαγαζιά, να έρθει ζεστό χρήμα στην οικονομία μας.

Δυστυχώς, τα προηγούμενα χρόνια η ΔΕΘ, από εμπορική γιορτή της πόλης, μετατράπηκε αρχικά σε φιέστα κρατικής σπατάλης και πολιτικής ασυδοσίας και μετέπειτα σε στίβο μάχης μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών με αποτέλεσμα, κάθε χρόνο, να την πληρώνει η πόλη, καθώς το κέντρο και οι γύρω δρόμοι θυμίζουν πραγματική αρένα.

Φτάνει πια, ως εδώ. Πρέπει μαζί οι φορείς να σταθούμε απέναντι σε εκείνους που επιδιώκουν να χαλάσουν, αυτό το σημαντικό εμπορικό γεγονός. Δεν θέλουμε την ιδιότυπη μετανάστευση διαδηλωτών, δεν πρέπει να φορτώνουμε άλλο τους πολίτες με τα έξοδα των μετακινήσεων, δεν μας χρειάζονται πολιτικές εξαγγελίες. Οι αρχηγοί των κόμματων αν θέλουν να έρθουν, ας έρθουν για να ακούσουν τους φορείς και να συζητήσουν για να βρεθούν απτές και εφαρμόσιμες λύσεις στα προβλήματα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου