Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης «Ο Καραγκιόζης Γραμματικός» Με τον Παντελή Παντελίδη!!!!!!!


Ένα νέο ταλέντο Καραγκιοζοπαίχτη  ανέδειξαν τα εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας .

Ο μικρός μαθητής Παντελής Παντελίδης έφερε στην αίθουσα ένα μπερντέ ειδικό για την παράσταση του Καραγκιόζη και παρουσίασε στους συμμαθητές του την παράσταση με  « τον Καραγκιόζη  Γραμματικό»  του Άθων Δανέρη  και τους ήρωες Σιόρ Διονύση, Μορφονιό, και  Μπαρμπά  Γιώργο .Τα παιδιά απόλαυσαν τους ήρωες και γέλασαν με την ψυχή τους, ευχαριστώντας παράλληλα  τον Παντελή για τις όμορφες στιγμές γέλιου που   χάρισε.

Στη συνέχεια ο μικρός μαθητής ενημέρωσε τους συμμαθητές του για το πώς φτιάχνονται οι φιγούρες του Καραγκιόζη, πώς παίζει ο Καραγκιοζοπαίχτης κι τους έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δικές τους παραστάσεις με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη. Εντύπωση έκανε στα παιδιά ότι για να γίνει κάποιος Καραγκιοζοπαίχτης δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, αλλά απαιτεί χρόνο και κόπο.
Μπράβο στο μικρό Παντελή για την αγάπη που τρέφει στον λαϊκό μας ήρωα και φυσικά στους γονείς του που μετέφεραν στο παιδί τους την αγάπη αυτής της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου