Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Επιδείνωση του καιρού με υψηλές θερμοκρασίες

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική
Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), από σήμερα Τρίτη (12-08-2014) και μέχρι το Σαββάτο (16-08-2014) αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας και θα φτάσει στα Ηπειρωτικά τους 39 και κατά τόπους τους 40-41 βαθμούς Κελσίου. Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.
Το Γραφείο Εκτάκτων Αναγκών του δήμου βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς βρισκόμαστε σε Κατηγορία Κινδύνου 2 (Μέση)[Ο κίνδυνος είναι συνήθης για τη θερινή περίοδο. Πυρκαγιές που ενδέχεται να εκδηλωθούν, αναμένεται να είναι μέσης δυσκολίας στην αντιμετώπισή τους.]
Παράλληλα, ακολουθώντας την εγκύκλιο της Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας,  το Γραφείο Εκτάκτων Αναγκών συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας
Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά τη διάρκεια
των θερινών μηνών.
Μην ανάβετε τους θερινούς μήνες υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
Μην πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους.
Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κίνδυνου.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά ή απόπειρα εμπρησμού επικοινωνήστε άμεσα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ.199) ή/και την Ελληνική Αστυνομία(τηλ.100).


                                                       Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
                            ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ  & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
                                             ΛΥΚΟΣΤΡΑΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου