Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Αντίθετη η ΟΝΝΕΔ και η ΝΟΔΕ Ημαθίας για την κατάργηση του Β' Σ.Σ.



Ανακοινώσεις εξέδωσαν η ΟΝΝΕΔ και η ΝΟΔΕ Ημαθίας σχετικά με την κατάργηση του Β΄ΣΣ


Η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας με σημερινή της ανακοίνωση εκφράζει την αντίθεσή της για την κατάργηση του Β' Σώματος Στρατού. Διαβάστε τι αναφέρει η ανακοίνωση:
Η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας σε συνέχεια του από 13 Νοεμβρίου 2012 Δελτίο Τύπου με το οποίο είχε εκφράσει με τον πιο έντονο τρόπο την αντίδραση και την αντίθεσή της στα σχέδια για κατάργηση του Β’ Σώματος Στρατού, καλεί τόσο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, όσο και την ηγεσία του...
ΓΕΕΘΑ, να ακυρώσουν οριστικά κάθε σχεδιασμό για κατάργηση του τελευταίου οχυρού της Ελληνικής Μακεδονίας μας απέναντι σε κάθε εξωτερική επιβουλή.
Εμείς οι νέοι τις Ημαθίας, θα παλέψουμε για τα σύμβολα, τους θεσμούς και τα ιδανικά μας με τον πιο δυναμικό τρόπο απέναντι σε όλους όσοι απεργάζονται τέτοιους σχεδιασμούς.



Από τη ΝΟΔΕ ανακοινώθησαν τα εξής: "Η ΝΟΔΕ Ν. Ημαθίας εκφράζει με τον πιο έντονο τρόπο την αντίδραση και την αντίθεσή της στα σχέδια για κατάργηση του Β' Σώματος Στρατού, που προέρχονται από κύκλους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ΓΕΕΘΑ αντίστοιχα. Στις δύσκολες μέρες που διανύει το Έθνος θα ήταν καταστροφικό για το μέλλον αυτού του τόπου να καταργήσουμε τα σύμβολα και τους θεσμούς. Ένα από αυτά είναι για την Ημαθία και τη Μακεδονία το Β' Σώμα Στρατού. Όχι μόνο γιατί αποτελεί τη ζωντανή ιστορία των αγώνων των προγόνων μας, αλλά πολύ περισσότερο γιατί αποτελεί την μόνη και στέρεα εγγύηση απέναντι σε όσους επιβουλεύονται ή ενδεχομένως εγείρουν εδαφικές διεκδικήσεις στην Ελληνική Μακεδονία μας.

Η ΝΟΔΕ Ν. Ημαθίας, καλεί όλους όσοι απεργάζονται τέτοιους σχεδιασμούς, στο όνομα δήθεν της οικονομικής κρίσης, να πάψουν να υποθηκεύουν το μέλλον της Πατρίδας μας, με σχεδιασμούς που υποκρύπτουν άλλες σκοπιμότητες. Καλούμε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, όπως και την ηγεσία του ΓΕΕΘΑ να τερματίσουν οριστικά τα σενάρια και τους σχεδιασμούς κατάργησης του Β' Σώματος Στρατού και να λάβουν άμεσα αποφάσεις προς την κατεύθυνση αυτή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου