Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Αρχίζουν τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα έχουν προθεσμία οκτώ ημερών για την ασφάλιση του οχήματος, η οποία όμως θα είναι εφικτή μόνο αφού ο ιδιοκτήτης καταβάλει το παράβολο


Άρχίζει η εφαρμογή της διάταξης που προβλέπει την επιβολή προστίμων για τα ανασφάλιστα
οχήματα, ενώ η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ξεκινά τις επόμενες ημέρες σαρωτικές διασταυρώσεις προκειμένου για τον εντοπισμό των συγκεκριμένων ιδιοκτητών.
Οι ιδιοκτήτες έχουν προθεσμία έως σήμερα να ασφαλίσουν τα οχήματα. Σε περίπτωση που δεν το πράξουν, θα λαμβάνουν μια επιστολή με την οποία θα καλούνται εντός οκτώ ημερών να προσκομίσουν άμεσα ασφαλιστήριο συμβόλαιο πληρώνοντας παράλληλα ένα παράβολο 250 ευρώ στο Δημόσιο. Με τη σχετική απόδειξη θα μπορούν να ασφαλίσουν το όχημα τους.
Εάν οι κάτοχοι των οχημάτων δεν προσέλθουν εντός της προθεσμίας, τότε η ΓΓΠΣ θα αποστέλλει τα στοιχεία του κατόχου του αυτοκινήτου στην αρμόδια αστυνομική αρχή του τόπου διαμονής του ιδιοκτήτη.

Επίσης το πρόστιμο θα ανεβαίνει στα 500 ευρώ, ενώ ενεργοποιείται παράλληλα και η ποινική διαδικασία, με επιπλέον πρόστιμο που μπορεί να φτάσει έως 3.000 ευρώ. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα διενεργεί τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο διασταυρώσεις στοιχείων.





                                                πηγή voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου