Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Φώτης Φανιάδης:Θλίβομαι από τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην πόλη μου...


Πραγματικά, μερικές φορές θλίβομαι από τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην πόλη μου...
Παράλληλα, όμως, μου δημιουργούνται και ερωτήματα. Προ δύο μηνών νοικιάστηκε η αίθουσα στο ισόγειο του κτιρίου «Τουρπάλη», κτιρίου με ιστορία ίση με αυτή του ονόματος του δωρητή. Ο χώρος μετατράπηκε σε καφετέρια, παρά βέβαια, τις πολλαπλές διαμαρτυρίες μας. Μέρα με τη μέρα όμως ανακαλύπτω και νέα χρήση-λειτουργία του προθάλαμου, που συνδέει, την καφετέρια με τον επάνω όροφο. Πρώτα ο χώρος λειτούργησε ως αποθήκη για κάποια αντικείμενα του εν λόγω καταστήματος. Έπειτα, συνειδητοποιώ πως ο χώρος μετατράπηκε σε αίθουσα ανεφοδιασμού, ανάπαυσης των υπαλλήλων και εκτέλεσης παραγγελιών. Ειδοποιήθηκαν οι υπεύθυνοι, αλλά η κατάσταση παρέμεινε ως είχε. Την τελευταία χρήση την ανακάλυψα το Σάββατο 12 Μαρτίου. Ο προθάλαμος ήταν πλέον και ψησταριά! Θεωρώ περιττό να αναφέρω τα συναισθήματα που με κατέκλυσαν μόλις αντίκρισα αυτή την εικόνα.

Κατά καιρούς φιλοξενούμε σωματεία απ' όλη την Ελλάδα, που έρχονται για να δουν την Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρούπολης. Μέσα στο πρόγραμμα των ξεναγήσεων είναι και το κτίριο «Τουρπάλη». Έτσι ήταν να γίνει και το Σάββατο 12 Μαρτίου, όμως η πρόσβασή μας στον χώρο φάνταζε Οδύσσεια... Εκείνη την μέρα ο χώρος ήταν 3 σε 1! Και αποθήκη και χώρος εκτέλεσης παραγγελιών και ψησταριά! Ντροπιαστικό, δεν νομίζετε; Θεωρώ, πως μετά και από αυτό το περιστατικό, πως πρέπει να δοθεί λύση στο ζήτημα! Και ας μου απαντήσουν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, οι οποίοι παρεμπιπτόντως είχαν ενημερωθεί γραπτώς για την επίσκεψη. Νοικιάστηκε και ο προθάλαμος;
Υ/Γ: Η παραπάνω δημοσίευση αποτελεί εσχάτη λύση αφού, μετά από πολλαπλές εκκλήσεις, δεν έχω λάβει απαντήσεις από τους αρμόδιους αντιδημάρχους (οικονομικών, κ.ο.κ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου