Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016

Συναντηση Δημάρχου Νάουσας με στελέχη της ευρωπαϊκής τράπεζας επενδύσεων και του ΤΠΔ

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν το επενδυτικό σχέδιο του Δήμου Νάουσας για την ανάπτυξη και
εκμετάλλευση Υδροηλεκτρικών Σταθμών και άλλων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ο Επικεφαλής δανειοδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Κωνσταντίνος Συναδινός και ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης. Το σχέδιο παρουσίασε στους κ.κ. Συναδινό και Βαρλαμίτη, αλλά και σε στελέχη και τεχνικά κλιμάκια των δύο φορέων, ο Δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης την Τετάρτη 2 Μαρτίου στην Αθήνα, εστιάζοντας στις προσπάθειες της Διοίκησης για μείωση των δαπανών, αύξηση των εσόδων και επίτευξη της οικονομικής αυτονομίας του Δήμου Νάουσας.

Το σχέδιο αξιοποίησης των υδροηλεκτρικών σταθμών και γενικά των ΑΠΕ που ανάπτυξε ο Δήμαρχος Νάουσας έτυχε θερμότατης υποδοχής, όπως είχε γίνει και σε αντίστοιχη παρουσίασή του προ λόγων ημερών στον Πρόεδρο και στελέχη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών αποσαφηνίστηκε ότι οι δράσεις του σχεδίου είναι απολύτως επιλέξιμες για χρηματοδότηση με ευνοϊκότατους όρους, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον καινοτόμο και πρωτοποριακό χαρακτήρα του σχεδίου. Οι κ.κ. Συναδινός και Βαρλαμίτης συνεχάρησαν τον Δήμο Νάουσας για τον βαθμό αποτελεσματικότητας του συγκεκριμένου σχεδίου και την ορθή αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών προς όφελος του Δήμου και των δημοτών.

Τέλος, συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία Δήμου Νάουσας-Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων-Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, σε αναμονή της ολοκλήρωσης της μελέτης του σχεδίου από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ώστε να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν η υλοποίησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου