Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Μαθητές από το Άργος στο Δήμο Βέροιας

Για τέταρτη συνεχή χρονιά μαθητές από την περιοχή του Άργους επισκέφτηκαν τη Βέροια, την Τρίτη
1 Μαρτίου 2016,  στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του Δήμου Βέροιας με το Δήμο Άργους – Μυκηνών. Η επίσκεψη είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα πολιτιστικών διοργανώσεων της «Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Άργους – Μυκηνών Παιδεία και Πολιτισμός» με σκοπό τη γνωριμία των μαθητών της Γ’ τάξης των Δημόσιων Λυκείων της πόλης με την ιστορία και τον πολιτισμό του Δήμου Βέροιας λόγω της καταγωγής του Μ. Αλεξάνδρου από την περιοχή του Άργους και της ιστορικής σύνδεσης των δυο περιοχών.
Τη φετινή χρονιά, μαθητές από τα ΓΕΛ, το ΕΠΑΛ και το Μουσικό Σχολείο Άργους συνοδευόμενοι από τον κ. Νίκο Γκαβουνό και την κ. Λίζα Πετροπούλου – Δήμα, Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο αντίστοιχα της «Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Άργους – Μυκηνών Παιδεία και Πολιτισμός (Κ.Ε.Δ.Α-Μ)» και τον κ. Τάκη Σκουφή Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε. του Δήμου Άργους – Μυκηνών επισκέφτηκαν το Μουσείο Βασιλικών Τάφων στις Αιγές (Βεργίνα) ενώ αργότερα βρέθηκαν στο Δημαρχείο της Βέροιας όπου ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Γιώργος Σοφιανίδης, τους ενημέρωσε για την ιστορική σχέση μεταξύ Βέροιας και Άργους αλλά και την ευρύτερη ιστορία της περιοχής.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, απεύθυνε καλωσόρισμα στους μαθητές και τους εκπροσώπους του Δήμου Άργους – Μυκηνών, τονίζοντας ότι «οι δυο πόλεις συνδέονται ιστορικά, έχουμε κοινή καταγωγή και κοινή ιστορία, είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε και κοινό μέλλον».  Από την πλευρά του ο κ. Γκαβούνος αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο για τη θερμή υποδοχή δήλωσε ότι «η αδελφοποίηση με τη Βέροια δεν είναι τυχαία. Η γενιά του Μ. Αλέξανδρου έλκει την καταγωγή της από το Άργος και συνεπώς κάθε φορά που βρισκόμαστε στην πόλη σας νιώθουμε ότι βρισκόμαστε ανάμεσα σε συγγενείς μας. Από τη μεριά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε για να συνεχιστούν οι επισκέψεις στη Βέροια και τη Βεργίνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου