Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Η Επιστροφή με τον ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΙ ΚΑΠΡΙΟ στο νέο πρόγραμμα του Κινηματοθεάτρου Σταρ

ΜΠΕΛ&ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ 2: Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ (ΥΠΟΤ)
(Προβολές Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή)
Ώρες προβολών: 17.15


ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Το γλυκύτατο δίδυμο επιστρέφει για μία ακόμη περιπέτεια γεμάτη συναίσθημα, ανθρωπιά αλλά και δράση! Στο χωριό του Σεμπαστιάν, όλοι γιορτάζουν τη λήξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και εκείνος μαζί με τον σκύλο του περιμένουν με ανυπομονησία την επιστροφή της Αντζελίνα. Αλλά τα νέα είναι δυσάρεστα: το χωριό μαθαίνει ότι το αεροπλάνο της Αντζελίνα έπεσε σε ένα πυκνό δάσος και όλοι θρηνούν το χαμό της. Όλοι εκτός από τον παππού του Σεμπαστιάν, ο οποίος ξέρει έναν άνδρα που μπορεί να τους βοηθήσει να την βρουν και πάλι. Έτσι ξεκινά η αποστολή διάσωσης της Ανζελίνα, που επιφυλάσσει πολλούς κινδύνους, ταλαιπωρίες αλλά και ένα μυστικό που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές των δύο φίλων…


ΝΟΤΙΑΣ  (μετά την Πολίτικη Κουζίνα, ο Τάσος Μπουλμέτης μας παρουσιάζει το νέο του αριστούργημα που σίγουρα θα λατρέψετε)

Ώρες προβολών: 19.30


Σενάριο / Σκηνοθεσία: ΤΑΣΟΣ ΜΠΟΥΛΜΕΤΗΣ


Ηθοποιοί: ΟΜΗΡΟΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ, ΘΕΜΗΣ ΠΑΝΟΥ, ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΧΑΝΟΣ, ΕΡΡΙΚΟΣ ΛΙΤΣΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΜΕΛΛΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΑΡΡΟΣ, ΖΩΖΩ ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗ, ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ ΜΑΧΟΥΤ, ΧΑΡΑ ΜΑΤΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΡΔΑΜΗΣ, ΦΟΙΒΟΣ ΤΑΡΑΜΠΙΚΟΣ


ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ‘60,’70 και ‘80 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.
Μετά την τεράστια εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία της «Πολίτικης Κουζίνας» (η πιο εμπορική ταινία της τελευταίας εικοσαετίας, 8 βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, διεθνής διανομή σε περισσότερες από 40 χώρες) ο Τάσος Μπουλμέτης επιστρέφει με τη νέα, πολυαναμενόμενη ταινία του, μία ιστορία με φόντο την ταραχώδη Ελλάδα του ’60, ‘70 και του ’80. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Ταξιάρχης Χάνος, Μελισσάνθη Μάχουτ, Xαρά Μάτα Γιαννάτου, ενώ εμφανίζεται η Ζωζώ Σαπουντζάκη σε ρόλο έκπληξη.


Ο Νοτιάς είναι μια μεγάλη ελληνική παραγωγή που αφηγείται τη συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης του Σταύρου, ενός ρομαντικού νέου, που ωριμάζει με εφόδια την ιστορία, τους μύθους, τις προσδοκίες και τα όνειρα μιας ολόκληρης χώρας.


Το εμπνευσμένο και ανθρωποκεντρικό σενάριο, που υπογράφει και πάλι ο σκηνοθέτης, αναδεικνύεται μέσα από τις εξαιρετικές ερμηνείες των -πρωτοεμφανιζόμενων και βετεράνων- ηθοποιών, ενώ η φωτογραφία, η σκηνογραφία και τα κουστούμια αναβιώνουν με απόλυτη πειστικότητα την ατμόσφαιρα της ελληνικής κοινωνίας εκείνης της εποχής. Τη συναισθηματικά φορτισμένη και νοσταλγική ιστορία συνοδεύει μοναδικά η καταπληκτική μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ - WORLDS APART  
Ώρες προβολών: 21.30


Η νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

***   Τελευταία εβδομάδα προβολής   ***



Σενάριο/Σκηνοθεσία: ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΚΑΛΙΑΤΗΣ
Πρωταγωνιστούν, επίσης, οι: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Αντρέα Οσβάρτ, Μαρία Καβογιάννη, Μηνάς Χατζησάββας, Ταουφίκ Μπαρχόμ, Νίκη Βακάλη.


Ένας άλλος κόσμος" έρχεται… μέσα από το φακό, τη γραφή και τη ματιά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.


Ένα καστ σημαντικών ηθοποιών από Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική και Ασία δίνει φως στους ήρωες και τις ιστορίες τους. Ανάμεσά τους, ο Τζέι Κέι Σίμονς, ο οποίος βραβεύτηκε με Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου, αλλά και Χρυσή Σφαίρα, για την ταινία «Whiplash» («Χωρίς μέτρο»).


Πρόκειται για μια ερωτική τριλογία με κοινό φινάλε, η οποία ξεδιπλώνεται στην Ελλάδα του σήμερα. Τρεις ιστορίες που ενώνουν Έλληνες και ξένους πολίτες. Τρεις ιστορίες που φέρνουν κοντά δύο διαφορετικούς κόσμους, σε μια Ελλάδα που αλλάζει. Διαφορετικές οπτικές, από διαφορετικές γενιές, πάνω σε θέματα όπως το μεταναστευτικό, το εργασιακό αλλά και τη δεύτερη ευκαιρία που οι ήρωες επιζητούν, με όχημα τον έρωτα. Τρεις γενιές Ελλήνων που πολεμούν να αντέξουν μια σκληρή πραγματικότητα και ξεφεύγουν μέσα από έναν δυνατό έρωτα. Τρεις γενιές ξένων πολιτών που βρίσκονται στη χώρα μας και ερωτεύονται Έλληνες στη δυσκολότερη περίοδο. Κάθε ιστορία έχει τον τίτλο της. Κάθε ιστορία έχει τη δική της ματιά, το δικό της δίλλημα και τη δική της ανατροπή έως ότου ενωθούν σε μια ενιαία πλοκή. Μύθοι και πραγματικότητα χτίζονται και γκρεμίζονται πότε γλυκά, πότε βίαια. "Ένας άλλος κόσμος" Μία σύγχρονη ερωτική τριλογία σε μία Ελλάδα που αλλάζει.




ΚΟΚΟΡΟΚΙ: Ο ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΣ (ΜΕΤΑΓΛ.)

(Προβολές Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή)
Ώρες προβολών: 17.30
ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Όταν γεννήθηκε ο Ρόκι ήταν ένα αδύναμο κοτοπουλάκι. Αλλά όταν ο κακός μεγάλό-αγρότης της περιοχής απειλεί να καταστρέψει το σπίτι και την οικογένεια του, ο Ρόκι θα πρέπει να μεταμορφωθεί από ένα συνεσταλμένο, νεαρό "κοτόπουλο"» σε ένα γενναίο κόκορα. Ο Ρόκι και οι φίλοι του θα ξεκινήσουν για μια περιπέτεια που θα μας αποδείξει για μια ακόμη φορά, πως δεν πρέπει να κρίνουμε τίποτα από το μέγεθός του.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ - THE REVENANT   
Ώρες προβολών: 19.00 και 22.00


*** υποψήφια για 12 OSCAR ***


Η «Επιστροφή»: Μια επική μάχη ανθρώπινης επιβίωσης.

Εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα, η Επιστροφή, η τελευταία ταινία του Αλεχάντρο Ινιαρίτου, του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη (Birdman), αποτελεί μια ωμή, αλλά παράλληλα, «όμορφα δοσμένη» περιπέτεια και καταφέρνει να κεντρίσει το ενδιαφέρον. Μάλιστα, ηγείται της κούρσας της φετινής απονομής των Όσκαρ, με 12 υποψηφιότητες.



Η Επιστροφή είναι μια έντονη κινηματογραφική εμπειρία που θέτει σε πρώτο πλάνο την περιπέτεια ενός ανθρώπου. Την επική μάχη που δίνει για την επιβίωση και την ασύλληπτη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής.


Σκηνοθεσία: ΑΛΕΧΑΝΤΡΟ ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ ΙΝΙΑΡΙΤΟΥ
Σενάριο: ΑΛΕΧΑΝΤΡΟ ΓΚ. ΙΝΙΑΡΙΤΟΥ & ΜΑΡΚ Λ. ΣΜΙΘ
Ηθοποιοί: ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΙ ΚΑΠΡΙΟ, ΛΟΥΚΑΣ ΧΑΑΣ, ΟΥΙΛ ΠΟΥΛΤΕΡ, ΤΟΜ ΧΑΡΝΤΙ, ΝΤΟΝΑΛ ΓΚΛΙΣΟΝ


ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Σε μια αποστολή στην αχαρτογράφητη, άγρια φύση της Αμερικής, ο θρυλικός εξερευνητής Χιου Γκλας (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) δέχεται επίθεση από μια αρκούδα και εγκαταλείπεται από τα μέλη της ομάδας του, οι οποίοι τον θεωρούν νεκρό. Προσπαθώντας να επιβιώσει, ο Γκλας υπομένει τις αφάνταστες δυσκολίες, καθώς και την προδοσία του έμπιστου ανθρώπου του, Τζον Φιτζέραλντ (Τομ Χάρντι). Με οδηγό του την δύναμη της θέλησης και την αγάπη για την οικογένειά του, ο Γκλας πρέπει να αντέξει τον βαρύ χειμώνα σε μια ανελέητη προσπάθεια να ζήσει και να βρει λύτρωση.

Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, «Η Επιστροφή» είναι μια καθηλωτική και έντονη κινηματογραφική εμπειρία που αποτυπώνει την επική περιπέτεια επιβίωσης ενός άντρα και την ασυνήθιστη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος…
Trailer:https://youtu.be/ZXmaLlMVDqs



Επίσης μπορείτε να πληροφορηθείτε για όλο το πρόγραμμα του ΚινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ στην σελίδας μας στο Facebook:  http://www.facebook.com/cinestarveria

Facebook Official page: http://www.facebook.com/cinestarveria
facebook Group: CINE STAR VERIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου