Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Αντώνης Μαρκούλης «Μια οφειλόμενη απάντηση»

Αγαπητέ «Βεροιώτη»,

σε απάντηση δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα σας, θεωρώ δικαίωμα και -θα μου επιτρέψετε και ένα βήμα παραπέρα- θεωρώ υποχρέωση την ενασχόληση με τα κοινά και ιδιαίτερα τη δημόσια και σαφή δήλωση των προθέσεων αυτών. Μου είναι αποκρουστική η εικόνα των «δήθεν ευγενών, συνετών, συντηρητικών νεανίσκων» που υπεκφεύγουν να απαντήσουν στο ερώτημα, με ντροπαλό χαμόγελο, κατεβασμένα μάτια και εκατομμύρια ανώμαλες μύχιες σκέψεις, πολιτικές φυσικά…
Εκφράζετε όμως την αφελή, παιδαριώδη και παρωχημένη ακόμη και για γόνο συντηρητικής παραδοσιακής οικογένειας, άποψη ότι ένας υποψήφιος Δήμαρχος, απαραιτήτως χρειάζεται τη στήριξη ενός κόμματος και δη μεγάλου!!!!
Κουκιά τρώτε, κουκιά μαρτυράτε.
Λοιπόν συμπεραίνω ότι η θέση αυτή περί στήριξης από κόμματα ισχυρά και η δι’ αυτών επιστράτευση συμβούλων, αφορά θέση προσώπων που ενδεχόμενα σας έχουν εκμυστηρευθεί τις δικές τους απόκρυφες σκέψεις για το μέλλον τους.
Σε ό,τι με αφορά, σύμφωνα με όσα πράττω εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και νομίζω ότι με παρακολουθείτε, αποκρούω την παραπάνω πρακτική.
Βεβαίως, εφόσον δεν το γνωρίζατε, θα ήταν χρήσιμο προκειμένου να το πληροφορηθείτε, να είχα ερωτηθεί.
Θεωρώ ότι υποψήφιος Δήμαρχος πρέπει να γίνει αυτός που έχει το θάρρος της γνώμης, την πυγμή για συγκρούσεις με κατεστημένες αντιλήψεις και την γενναιότητα να θέσει τον εαυτό του στη κρίση των πολιτών, τόσο απλά.
Και για να προχωρήσω ακόμη περισσότερο, νομίζω ότι Δήμαρχος πρέπει να επιλέγεται αυτός που διαθέτει πιο έντονα  αυτά τα χαρακτηριστικά.
Οι αναμένοντες μεγάλα πολιτικά σχήματα που θα τους δώσουν ψήφους και υποψηφίους καλά είναι να ξυπνήσουν, αυτά είναι όνειρα του παρελθόντος και  εφιάλτες του σήμερα. Δεν νομίζω ότι η κοινωνία χρειάζεται τέτοια φρούτα…
                                                                      Με την  εκτίμηση που σας αρμόζει
Πάντα στην διάθεση σας
Αντώνης Μαρκούλης
Υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου