Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

«Τα γουρουνάκια κουμπαράδες»από την Παιδική Σκηνή του «Νέου Θεάτρου»στη Βέροια την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

Ευγένιου Τριβιζά  «Τα γουρουνάκια κουμπαράδες»
από την Παιδική Σκηνή του «Νέου Θεάτρου »
στη Βέροια την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου....κάτι θα γίνει! Θα τα καταφέρουμε! Θα τα βγάλουμε πέρα! Έχουμε ο ένας τον άλλο! Αυτό έχει σημασία! Είμαστε φίλοι! Κι η φιλία μας αυτή είναι πολυτιμότερη απ’ το καθετί!  Απ’ όλα τα φλουριά και τις λίρες του κόσμου.


Η Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει το  έργο  του  Ευγένιου Τριβιζά «Τα γουρουνάκια κουμπαράδες» στο Κινηματοθέατρο «ΣΤΑΡ» στη Βέροια  την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 στις 11.30 το πρωί.


Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα,  μουσική Γιώργου Χριστιανάκη, εικαστικά – κοστούμια Πένης Ντάνη, χορογραφίες Αναστασίας Θεοφανίδου, βοηθός σκηνοθέτη Ιωάννα – Μαρκέλα Χαλκιά.
Παίζουν οι ηθοποιοί : Ιωάννα Διαμαντίδου, Στέλιος Καλλιστράτης, Στέφανος Πίττας, Έλλη Σαρρή, Αθηνά Συκιώτη, Χρήστος Τσαβλίδης.


Τα «Γουρουνάκια κουμπαράδες» πίσω από τον φαινομενικά αθώο τίτλο τους κρύβουν αλήθειες καθοριστικές για τη διάπλαση των αθώων παιδικών συνειδήσεων. Είναι μια διαχρονική και ταυτόχρονα εξαιρετικά επίκαιρη αλληγορία για τη δύναμη της φιλίας και το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί η απληστία του χρήματος.
Αν η φιλία στερέψει, αν το χρήμα κυριαρχήσει, η απληστία θα εξαπλωθεί σαν φονικός ιός στις καρδιές των ανθρώπων.
Ο Ευγένιος Τριβιζάς με το συγκεκριμένο έργο διεκδικεί μια θέση δίπλα στους μεγάλους παραμυθάδες της ιστορίας, από τον μακρινό Αίσωπο μέχρι τους αδερφούς Γκριμ και τον Τζέημς Θέρμπερ.


Θέμα του έργου : «Ένας άπληστος συννεφολόγος που προβλέπει πότε θα βρέξει λίρες, ένας μυστηριώδης ξενοδόχος στο δάσος με τις μαύρες λεύκες, μια συμμορία πανούργων λύκων και δυο γουρουνάκια – κουμπαράδες που είναι αδελφικοί φίλοι, και που ο ένας γεμίζει και ο άλλος μένει αδειανός, είναι τα κύρια πρόσωπα του έργου που διαδραματίζεται στη μακρινή Κουμπαραδουάη, τη χώρα δηλαδή όπου ζούνε τα Γουρουνάκια-Κουμπαράδες και όπου δε βρέχει βροχοστάλες αλλά κάθε λογής νομίσματα.…»
Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι ένας πολυβραβευμένος σύγχρονος παραμυθάς, γνήσιος απόγονος του Αριστοφάνη και του Αισώπου, που επιμένει σε πείσμα των καιρών να σμιλεύει τις παιδικές ψυχές με διδάγματα των μύθων και τα ονείρατα των παραμυθιών. Τα βιβλία του, τρυφερές ασπίδες προστασίας για κάθε παιδική ψυχή, χρωματίζουν την ελπίδα μας για ένα ανθρώπινο, δικαιότερο και ειρηνικό κόσμο. Και είναι αλήθεια πως όταν μπορείς να εμπνέεις την ελπίδα, τότε η προσφορά σου είναι μεγαλειώδης.
Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι πτυχιούχος της Νομικής και των Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, διδάκτωρ της Νομικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και Καθηγητής της Συγκριτικής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Reading της Αγγλίας.  
Με τη λογοτεχνία έχει ασχοληθεί από τα παιδικά του χρόνια. Τα βιβλία του κυκλοφορούν στα αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ολλανδικά, σουηδικά, κινέζικα, κορεάτικα, ουαλικά, ιαπωνικά, τουρκικά και σε πολλές ακόμα γλώσσες. Στην Αγγλία και την Αμερική τα έργα του έχουν τιμηθεί με πολλά βραβεία.
Το βιβλίο του «Τα τρία μικρά λυκάκια» έχει κερδίσει τη δεύτερη θέση στη λίστα των αμερικανικών παιδικών best sellers και έχει περιληφθεί μαζί με τον Winnie the Pooh και τον Babar τον ελέφαντα στη συλλογή των δέκα εκ των καλυτέρων κλασσικών εικονογραφημένων παιδικών βιβλίων όλων των εποχών του Heinemman.
Έχουν κυκλοφορήσει  στα γαλλικά το μυθιστόρημά του «Ο χιονάνθρωπος και το κορίτσι» σε μετάφραση του Gilles Decorvet (Éditions du Jasmin), στα ιταλικά το βιβλίο του «Η τελευταία μαύρη γάτα» σε μετάφραση του Nicola Crocetti (Crocetti Editore) και σε επτά γλώσσες μια πανηγυρική τρισδιάστατη έκδοση του παραμυθιού «Τα τρία μικρά λυκάκια» (Egmont Books).

Τιμές εισιτηρίων  γενική είσοδος 8 ευρω και προπώληση 7 ευρώ.
Ισχύουν τα εισιτήρια του Ο.Γ.Α.
Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά από  viva.gr
και από το κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ τηλ. 23310 22373


Πληροφορίες στα τηλέφωνα   6977 44 5161 & 2310 22 22 99
και στο e-mail info@neotheatro.gr.
Στην ιστοσελίδα μας www.neotheatro.gr  θα βρείτε  πληροφορίες και video.
Καθώς επίσης και στο facebook: http://www.facebook.com/cinestarveria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου