Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Ιφιγένεια Βλαχογιάννη:Κοντά στα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

ΤΑ καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ΑΝΟΙΧΤΑ.Αυτή θα είναι η συμφωνία με τη νέα Δημοτική Αρχή.

''Ως ιδιοκτήτρια καταστήματος (Καφέ Σινεμά), ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τo συνδυασμό Δύναμη Πολιτών με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Καραπαναγιωτίδη, μα κυρίως με την ιδιότητά μου ως ενεργού πολίτη της Βέροιας, στηρίζω και αγωνίζομαι για τη νέα αυτή συμφωνία για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με τη νέα Δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου και στις λεπτομέρειές της έχει ως εξής:Ο ισχύον νόμος προβλέπει ότι με τρεις βεβαιώσεις παράβασης (γραψίματα) τα καταστήματα θα κλείνουν για δεκαήμερο. Η δικάσιμος που ακολουθεί γίνεται μετά από τρίμηνο τουλάχιστον και πολλές δικαστικές αποφάσεις είναι αθωωτικές για τα καταστήματα, ενώ αυτά ήδη έχουν υποστεί την ποινή του δεκαήμερου κλεισίματος. Το παράδοξο της υπόθεσης λοιπόν είναι ότι εκ προοιμίου επιβάλλεται μια ποινή και για κάποιον ο οποίος στη συνέχεια κηρύσσεται αθώος από το δικαστήριο, ενώ δεν υπάρχει και η πρόβλεψη για αποζημίωση για τα διαφυγόντα κέρδη του δεκαήμερου που το κατάστημα αδίκως παρέμεινε κλειστό.
Η νέα πρόταση και η συμφωνία με τη Δημοτική Αρχή έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ποινή δεν θα επιβάλλεται πρωθύστερα και σε καμία περίπτωση πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη, κάνοντας πράξη το γεγονός ότι πρώτιστο μέλημα της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής μπορεί να είναι η συνεννόηση κι επικοινωνία με τους Δημότες της και η με κάθε τρόπο στήριξη της ντόπιας οικονομίας.
Η ενημέρωση αυτή για τη νέα ασφαλώς καλοδεχούμενη απ’ όλους συμφωνία και δέσμευση με τη νέα Δημοτική Αρχή που ακούει στο όνομα Δύναμη Πολιτών με Δήμαρχο τον Κώστα Καραπαναγιωτίδη, γίνεται και εν όψει των εκλογών για νέο Δ.Σ των καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος τη Δευτέρα 12 Μαΐου. Όπου εκδηλώνω και το ενδιαφέρον Υποψηφιότητάς μου.
Εν κατακλείδι, η συνεπής στάση και η ίση μεταχείριση της Δημοτικής Αρχής απέναντι σε όλους τους δημότες και ειδικότερα απέναντι στους μαγαζάτορες είναι η πρώτη προτεραιότητά μου ως υποψήφια για τα όργανα του κλάδου μας, αλλά και για τα όργανα διοίκησης του Δήμου Βέροιας. ''

                                                        Με εκτίμηση
                                          Ιφιγένεια Βλαχογιάννη – Μπατσίλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου