Η τέλεια καλοκαιρινή σούπα που σερβίρεται παγωμένη!
Υλικά
4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες2 πιπεριές Φλωρίνης1 μεγάλο αγγούρι χωρίς σπόρους, με τη φλούδα1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)1 κ.σ. ξίδι1 λίτρο χυμό ντομάτας Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέριΓια το σερβίρισμα Τρίμματα φέτας Ροδέλες ελιάς Κρουτόν Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και ψιλοκόβουμε τη σάρκα τους σε πολύ μικρά καρεδάκια. Τις βάζουμε σε μπολ. Αφαιρούμε τα κοτσάνι από τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση, βγάζουμε τις ίνες και τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε σε καρεδάκια. Τις προσθέτουμε στις ντομάτες.
Κόβουμε στη μέση το αγγούρι, αφαιρούμε τους σπόρους και το ψιλοκόβουμε σε καρεδάκια (με τη φλούδα). Το ρίχνουμε στα υλικά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ξίδι.
Αλατοπιπερώνουμε καλά και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται κι άλλο.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν και να κατεβάσουν τα υγρά τους, για 10΄. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας.
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και τα παγώνουμε. Σερβίρουμε την κρύα σούπα ντομάτας (σε διάφανα μπολ) παγωμένη και γαρνίρουμε με ελιά, κρουτόν και τρίμματα φέτας.
Τέλος, ραντίζουμε κάθε κρύα ντοματόσουπα με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψύξης 15 λεπτά
πηγή argiro.gr
Υλικά
4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες2 πιπεριές Φλωρίνης1 μεγάλο αγγούρι χωρίς σπόρους, με τη φλούδα1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)1 κ.σ. ξίδι1 λίτρο χυμό ντομάτας Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέριΓια το σερβίρισμα Τρίμματα φέτας Ροδέλες ελιάς Κρουτόν Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και ψιλοκόβουμε τη σάρκα τους σε πολύ μικρά καρεδάκια. Τις βάζουμε σε μπολ. Αφαιρούμε τα κοτσάνι από τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση, βγάζουμε τις ίνες και τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε σε καρεδάκια. Τις προσθέτουμε στις ντομάτες.
Κόβουμε στη μέση το αγγούρι, αφαιρούμε τους σπόρους και το ψιλοκόβουμε σε καρεδάκια (με τη φλούδα). Το ρίχνουμε στα υλικά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ξίδι.
Αλατοπιπερώνουμε καλά και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται κι άλλο.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν και να κατεβάσουν τα υγρά τους, για 10΄. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας.
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και τα παγώνουμε. Σερβίρουμε την κρύα σούπα ντομάτας (σε διάφανα μπολ) παγωμένη και γαρνίρουμε με ελιά, κρουτόν και τρίμματα φέτας.
Τέλος, ραντίζουμε κάθε κρύα ντοματόσουπα με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψύξης 15 λεπτά
πηγή argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου