Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Λύνεται το πρόβλημα της εκμίσθωσης των αγροτικών ακινήτων στη Δημοτική Κοινότητα Πλατέως με τη συνδρομή του Λάζαρου Τσαβδαρίδη

Στην άμεση κατάθεση σχετικής τροπολογίας η οποία θα λύνει οριστικά το πρόβλημα της εκμίσθωσης
αγροτικών ακινήτων στη Δημοτική Κοινότητα Πλατέως πρόκειται να προχωρήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατευθυντήριες γραμμές της οποίας θα είναι ότι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που μίσθωναν τα αγροτικά τους ακίνητα μέχρι την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας, θα μπορούν με αίτηση τους προς την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας να ζητήσουν την παραχώρηση των ακινήτων τους για χρονικό διάστημα ως τρία χρόνια και η απόφαση της παραχώρησης χρήσης θα εκδίδεται από τον οικείο Περιφερειάρχη.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης του Αναπληρωτή Γραμματέα ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτή Ημαθίας κ. Λάζαρου Τσαβδαρίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο στο γραφείο του στο Υπουργείο σήμερα (19 Ιουνίου) παρουσία πολλών εκπροσώπων ακτημονικών συλλόγων της Δημοτικής Κοινότητας Πλατέως (Ακτημονικός Σύλλογος Πλατέως «ο Αλέξανδρος», Ακτημονικός Σύλλογος Πλατέως «Η Ενότητα», Ακτημονικός Σύλλογος Τρικάλων «ο Μέγας Αλέξανδρος», Ακτημονικός Σύλλογος Αράχου, Ακτημονικός Σύλλογος Κυδωνιάς, Ακτημονικός Σύλλογος Κορυφής και Ακτημονικός Σύλλογος Λιανοβεργίου-Παλαιοχωρίου).

Με τον τρόπο αυτό, πρόκειται να λυθεί κατ’ ουσίαν το μείζον θέμα που είχε δημιουργηθεί την συγκεκριμένη Δημοτική Κοινότητα, καθώς όλοι οι ακτήμονες – καλλιεργητές τη φετινή χρονιά αποκλείστηκαν από τη δυνατότητα καλλιέργειας των αγροτικών τους ακινήτων. Για την ιδιαίτερα θετική αυτή εξέλιξη οι εκπρόσωποι των ανωτέρω ακτημονικών συλλόγων εξέφρασαν τόσο στον κ. Χαρακόπουλο όσο και στον κ. Τσαβδαρίδη τη βαθιά τους ικανοποίηση, σημειώνοντας ότι η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και ο ίδιος ο Βουλευτής Ημαθίας αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά τα ταχύτατα αντανακλαστικά τους με γνώμονα την ωφέλεια του αγροτικού μας κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου