Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Συνταγές-Καλοκαιρινή θαλασσινή μακαρονάδα

Υλικά

¼ φλ. ελαιόλαδο2 σκ. σκόρδο1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη 6 γαρίδες2 καλαμάρια500 γρ. μύδια300 γρ. αχιβάδες2 συσκευασίες ολόκληρα ντοματάκια¼ φλ. λευκό ξηρό κρασί Μαϊντανός ψιλοκομμένος1 πακέτο σπαγγέτι (500γραμ.) Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

1. Πλένουμε τις αχιβάδες. Βάζουμε τις αχιβάδες σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρασί και σκεπάζουμε με καπάκι. Τις αχνίζουμε σε πολύ δυνατή φωτιά για 2΄-3΄, έως ότου ανοίξουν. Αμέσως τις σουρώνουμε σε τουλπάνι. Φυλάμε τις αχιβάδες για το τέλος και κρατάμε τον πολύτιμο ζωμό για τη σάλτσα.
2. Καθαρίζουμε τα μύδια και τα πλένουμε πολύ καλά σε μπόλικο νερό.
3. Βράζουμε τα σπαγγέτι σόγιας fytro σε αλατισμένο νερό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά. Μόλις αρχίσει να ψήνεται το σκόρδο, προισθέτουμε τα καλαμάρια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε τα ντοματάκια σπάζοντάς τα με την κουτάλα.
4. Προσθέτουμε το ζωμό από τις αχιβάδες. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 5΄.
5. Τότε προσθέτουμε τα μύδια, τις γαρίδες και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τα σπαγγέτι  όπως στάζουν. Βράζουμε για 2΄ σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε.
6. Τέλος προσθέτουμε τις ανοιγμένες αχιβάδες. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.



Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 12 λεπτά





                                                        πηγή argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου