Με φόντο τους αμπελώνες του Κτήματος στο Γιαννακοχώρι και κεντρικό θέμα το ποδήλατο, οι
επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να λάβουν μέρος σε δράσεις για μικρούς και μεγάλους
Σε ένα διήμερο αφιερωμένο στην ύπαιθρο και τη γαστρονομία της Νάουσας προσκαλεί το Κτήμα του Κυρ - Γιάννη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Ανοιχτές Πόρτες, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαΐου.
Με φόντο τους αμπελώνες του Κτήματος στο Γιαννακοχώρι και κεντρικό θέμα το ποδήλατο, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να λάβουν μέρος σε δράσεις για μικρούς και μεγάλους, οι οποίες θα οργανωθούν σε συνεργασία με την εκπομπή Ποδηλατοδράσεις και τοπικές επιχειρήσεις.
Προσελκύοντας όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν κοντά στη φύση, να γνωρίσουν και να απολαύσουν την τοπική γαστρονομία, τον αμπελώνα και τα κρασιά του Κτήματος, αυτή η βιωματική δράση έχει ως απώτερο στόχο να αναδείξει τη δυνατότητα που έχει η περιοχή της Νάουσας να καταστεί προνομιακός προορισμός εναλλακτικού τουρισμού.
Κύρια δράση του διημέρου είναι ένας αγώνας ορεινής ποδηλασίας 4 ωρών, σχεδιασμένος από τον κ. Θωμά Μήττα, διευθυντή εγκατάστασης ορεινής ποδηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ενίσχυση του Σχολείου Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Νάουσας. O αγώνας θα πλαισιωθεί από ένα μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων, όπως έκθεση φωτογραφίας με θέμα το ποδήλατο, σεμινάρια σχετικά με το ποδήλατο, την υγεία και το κρασί, ενώ θα υπάρχουν και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για τους μικρούς επισκέπτες, μουσική και δοκιμή πιάτων της τοπικής κουζίνας από εστιατόρια της περιοχής. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά μέσα από την εκπομπή Ποδηλατοδράσεις.
Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη ιδρύθηκε το 1997 από το Γιάννη Μπουτάρη. Στους αμπελώνες του, στη Νάουσα και το Αμύνταιο, έμφαση δίνεται στις γηγενείς ποικιλίες και κυρίως στο ευγενές Ξινόμαυρο. Σήμερα η ομάδα του Κτήματος, υπό την καθοδήγηση του Στέλιου Μπουτάρη, εργάζεται με βάση την καινοτομία, το σεβασμό στην παράδοση και την εξειδικευμένη γνώση για το κρασί, από το αμπέλι ως τον τελικό καταναλωτή.
πηγή voria.gr
επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να λάβουν μέρος σε δράσεις για μικρούς και μεγάλους
Σε ένα διήμερο αφιερωμένο στην ύπαιθρο και τη γαστρονομία της Νάουσας προσκαλεί το Κτήμα του Κυρ - Γιάννη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Ανοιχτές Πόρτες, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαΐου.
Με φόντο τους αμπελώνες του Κτήματος στο Γιαννακοχώρι και κεντρικό θέμα το ποδήλατο, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να λάβουν μέρος σε δράσεις για μικρούς και μεγάλους, οι οποίες θα οργανωθούν σε συνεργασία με την εκπομπή Ποδηλατοδράσεις και τοπικές επιχειρήσεις.
Προσελκύοντας όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν κοντά στη φύση, να γνωρίσουν και να απολαύσουν την τοπική γαστρονομία, τον αμπελώνα και τα κρασιά του Κτήματος, αυτή η βιωματική δράση έχει ως απώτερο στόχο να αναδείξει τη δυνατότητα που έχει η περιοχή της Νάουσας να καταστεί προνομιακός προορισμός εναλλακτικού τουρισμού.
Κύρια δράση του διημέρου είναι ένας αγώνας ορεινής ποδηλασίας 4 ωρών, σχεδιασμένος από τον κ. Θωμά Μήττα, διευθυντή εγκατάστασης ορεινής ποδηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ενίσχυση του Σχολείου Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Νάουσας. O αγώνας θα πλαισιωθεί από ένα μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων, όπως έκθεση φωτογραφίας με θέμα το ποδήλατο, σεμινάρια σχετικά με το ποδήλατο, την υγεία και το κρασί, ενώ θα υπάρχουν και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για τους μικρούς επισκέπτες, μουσική και δοκιμή πιάτων της τοπικής κουζίνας από εστιατόρια της περιοχής. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά μέσα από την εκπομπή Ποδηλατοδράσεις.
Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη ιδρύθηκε το 1997 από το Γιάννη Μπουτάρη. Στους αμπελώνες του, στη Νάουσα και το Αμύνταιο, έμφαση δίνεται στις γηγενείς ποικιλίες και κυρίως στο ευγενές Ξινόμαυρο. Σήμερα η ομάδα του Κτήματος, υπό την καθοδήγηση του Στέλιου Μπουτάρη, εργάζεται με βάση την καινοτομία, το σεβασμό στην παράδοση και την εξειδικευμένη γνώση για το κρασί, από το αμπέλι ως τον τελικό καταναλωτή.
πηγή voria.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου