Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Έρχονται και στην Ελλάδα οι mini jobs


Το γερμανικό μοντέλο των λεγόμενων mini jobs φαίνεται να εξετάζει σοβαρά το υπουργείο Εργασίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα, που εφαρμόστηκε από το Βερολίνο σχεδόν αμέσως μετά την ενοποίησης της Δυτικής και της Ανατολικής Γερμανίας, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, που έπαιρνε ανεξέλεγκτες διαστάσεις στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Τι προβλέπει το συγκεκριμένο μοντέλο; Την αξιοποίηση των προνομίων που εξασφαλίζει για τις επιχειρήσεις η ελαστική εργασία. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται η σύσταση θέσεων εργασίας (δεν έχει υπολογισθεί ακόμα ο ακριβής αριθμός τους) οι οποίες θα αμείβονται με το ποσό των 300 ευρώ, μηνιαία.

Εννοείται ότι το ωράριο εργασίας θα είναι εξαιρετικά περιορισμένο και θα αντιστοιχεί - στο μέτρο του δυνατού - στις αμοιβές που προβλέπονται. Ο στόχος βεβαίως είναι προφανής: Να μειωθεί το ύψος της ανεργίας, που στη χώρα μας, βρίσκεται πλέον σε δυσθεώρητα ύψη.

Υπολογίζεται ότι υπερβαίνει πλέον το 27% ενώ σε κάποιες “ειδικές” ομάδες, όπως οι νέοι, έχει ξεπεράσει ακόμα και το 50% με ό,τι κάτι τέτοιο συνεπάγεται για το εργατικό δυναμικό της χώρας, το οποίο δοκιμάζεται από κάθε άποψη.






                                                 πηγή voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου