Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Συνταγές-Κρητικές χυλοπίτες με μελιτζάνες και φέτα

Υλικά

500 γραμ. χυλοπίτες4 μελιτζάνες τσακώνικες1 ξερό κρεμμύδι6 ώριμες ντομάτες ή 2 συσκευασίες πομοντόρια αποφλοιωμένα1/3 φλ. ελαιόλαδο1 κ.σ. σκόρδο Φρέσκα φύλλα βασιλικού και δυόσμου Τρίμματα φέτας1 πρέζα ζάχαρη Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση

Κόβουμε κυβάκια τις μελιτζάνες. Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και περιχύνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε στους 250ο C για 15’.

Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ και το σκόρδο ολόκληρο για 2-3 λεπτά. Μόλις ξανθύνει λίγο το κρεμμύδι προσθέτουμε τη ζάχαρη και καραμελώνουμε. Κόβουμε τις ντομάτες σε καρέ και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε τα φύλλα βασιλικού και δυόσμου και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Ρίχνουμε αλάτι μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις μελιτζάνες.

Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά. Χωρίς να τα στραγγίσουμε, τα παίρνουμε με πιρούνα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.

Προσθέτουμε τα τρίμματα φέτας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.





                                                πηγή argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου