Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ Leonardo Da Vinci Η πορεία του Προγράμματος


Ο Δήμος Βέροιας υλοποιεί 3 συνολικά σχέδια στο πλαίσιο του προγράμματος δια Βίου Μάθησης
Leonardo da Vinci. Τα προγράμματα αφορούν στην κατάρτιση ενηλίκων μέσα από την απασχόλησή τους σε θέσεις εργασίας και καλύπτουν μαθήματα γλώσσας στο πρώτο διάστημα της κατάρτισης, έξοδα μετακίνησης, ασφάλιση και δαπάνες διαβίωσης.

Το πρώτο σχέδιο με τίτλο «Ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης υπηρεσιών τουρισμού», διάρκειας 13 εβδομάδων, περιλαμβάνει 3 ροές των 10 ατόμων σε τρεις προορισμούς, τη Βαρκελώνη, τη Μάλτα και τη Φλωρεντία. Από τις ροές αυτές είναι σε εξέλιξη η ροή για τη Βαρκελώνη, στην οποία συμμετέχουν οι Βουζαράς Παρασκευάς, Ζούκης Άγγελος, Καλλαράς Φάνης-Αλέξανδρος, Κομνηνός Θωμάς, Μπενάτου-Καλού Διονυσία, Παπαδοπούλου Σοφία, Πρίντζιου Σοφία-Παναγιώτα, Στεφανοπούλου Αγαθή, Τσακιρίδου Πηνελόπη και Χαϊτίδης Παναγιώτης, ενώ περί τα μέσα Ιουνίου θα ξεκινήσει και η επόμενη ροή για Μάλτα.

Το δεύτερο σχέδιο με τίτλο «Βιολογικές καλλιέργειες: Οπωροκηπευτικά – οίνος»,  διάρκειας 10 εβδομάδων, περιλαμβάνει 4 ροές από τις οποίες 2 ροές των 7 ατόμων με προορισμούς τη Φλωρεντία (Τοσκάνη) και το Περπινιάν εστιάζουν στον οίνο και 2 ροές των 8 ατόμων με προορισμούς το Abruzzo (Celano) και τη Σεβίλλη εστιάζουν στα οπωροκηπευτικά. Από τις ροές αυτές, ολοκληρώθηκε πρόσφατα η ροή στη Φλωρεντία και προβλέπεται 26 Μαΐου να ξεκινήσει και η ροή για το Abruzzo). Στη Φλωρεντία συμμετείχαν οι Γκαλαϊτσής Δημήτριος, Γρηγοριάδου Στεφανία, Κοσμίδης Γεώργιος, Κώστογλου Δημήτριος, Μάντζαρη Αικατερίνη, Τσιουχλιάρας Δημήτριος και Χατζηευστρατίου  Σωκράτης. Στο Abruzzo θα καταρτιστούν οι Γκουντή Μαρία, Γκουντή Χριστίνα, Δαμασιώτη Ευαγγελία, Δαμασιώτης Χριστόδουλος, Δουλγέρογλου Ευαγγελία, Μερεντίτης Φώτιος, Μπαλαμπούτης Νικόλαος και Πυργιώτης Ιωάννης.

Το τρίτο σχέδιο με τίτλο Βιοκλιματικές παρεμβάσεις σε κτήρια και κοινόχρηστους χώρους»,  διάρκειας 26 εβδομάδων, περιλαμβάνει 3 ροές των 7 ατόμων στο Περπινιάν, τη Βαρκελώνη και το Abruzzo. Βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι δύο πρώτες ροές, ενώ περί τα τέλη Ιουνίου προβλέπεται να ξεκινήσει και η Τρίτη και τελευταία ροή. Στο Περπινιάν συμμετέχουν οι Αργυράκης Σπυρίδων, Βογιατζή Μαρία-Ελένη, Δουμάνογλου Κωνσταντίνος, Καραβαγγέλη Ειρήνη, Κουτσαντά Χρυσάνθη, Μπιλμπίλη Ευφροσύνη και Χατζηγαβριήλ Στυλιανή. Στη Βαρκελώνη συμμετέχουν οι Καραγιάννη Λεμονιά, Κωνσταντίνου Θωμαή, Λεονταρίδου Αιμιλία, Μπιτέρνα Δέσποινα, Παπαδόπουλος Αναστάσιος, Σδουκοπούλου Αντωνία και Ψυχάρη Αικατερίνη. Στην τρίτη ροή, ο πίνακας των συμμετεχόντων δεν έχει κλείσει ακόμα.
Οι κατάρτιση στον τουρισμό στη Φλωρεντία και οι 2 καταρτίσεις στις βιολογικές καλλιέργειες πρόκειται να υλοποιηθούν το φθινόπωρο. Σχετικές προκηρύξεις για την εκδήλωση ενδιαφέροντος θα γίνουν περί τα μέσα Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου