Μια ελαφριά σαλάτα με φίνα γεύση που ταιριάζει πολυ με πιάτα με κρέας.
Υλικά
200γρ. διάφορες πράσινες σαλάτες1 πορτοκάλι σαγκουίνι (φιλέτο)2 κ.σ. σπόρους όπως κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο, κλπ2 κ.σ. αποξηραμένο κρανμπερι ή σταφίδες1/2 καθαρισμένο ρόδι100 γρ. μανούρι σε κυβάκιαΓια τη σοςξύσμα από 1/2 πορτοκάλι (ακέρωτο)χυμός από 1 πορτοκάλι1 κ.γ. ζάχαρη1 κ.γ. μουστάρδα1 κ.γ. ξύδι balsamico4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε και χοντροκόβουμε όλα τα λαχανικά σε μπολ. Προσθέτουμε το φιλέτο πορτοκαλιού, τους σπόρους, το κράνμπερι ή τις σταφίδες, το ρόδι και το μανούρι.
Για τη σος: Σε ένα μπρίκι βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά τον συμπυκνώνουμε , δηλαδή βράζουμε να μειωθεί στο 1/3 του όγκου του. Αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το ξύσμα, τη μουστάρδα, το balsamico και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λάδι και με το σύρμα χτυπάμε να πυκνώσει. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.
πηγή argiro.gr
Υλικά
200γρ. διάφορες πράσινες σαλάτες1 πορτοκάλι σαγκουίνι (φιλέτο)2 κ.σ. σπόρους όπως κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο, κλπ2 κ.σ. αποξηραμένο κρανμπερι ή σταφίδες1/2 καθαρισμένο ρόδι100 γρ. μανούρι σε κυβάκιαΓια τη σοςξύσμα από 1/2 πορτοκάλι (ακέρωτο)χυμός από 1 πορτοκάλι1 κ.γ. ζάχαρη1 κ.γ. μουστάρδα1 κ.γ. ξύδι balsamico4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε και χοντροκόβουμε όλα τα λαχανικά σε μπολ. Προσθέτουμε το φιλέτο πορτοκαλιού, τους σπόρους, το κράνμπερι ή τις σταφίδες, το ρόδι και το μανούρι.
Για τη σος: Σε ένα μπρίκι βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά τον συμπυκνώνουμε , δηλαδή βράζουμε να μειωθεί στο 1/3 του όγκου του. Αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το ξύσμα, τη μουστάρδα, το balsamico και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λάδι και με το σύρμα χτυπάμε να πυκνώσει. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.
πηγή argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου