Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Κριμαία: To 95% των ψηφοφόρων υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία

Πανηγυρίζουν ήδη οι ρωσόφωνοι στην Κριμαία καθώς, σύμφωνα και με τα πρώτα exit poll, οι
κάτοικοι της Κριμαίας που προσήλθαν στις κάλπες φαίνεται να ψήφισαν μαζικά υπέρ της προσάρτησης. Αξιωματούχοι κάνουν λόγο για αρκετά μεγάλο ποσοστό προσέλευσης, ωστόσο, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, μεγάλη ήταν η αποχή καθώς όσοι ήταν αντίθετοι με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και το θεωρούσαν παράνομο, μποϊκόταραν τη διαδικασία και δεν πήγαν να ψηφίσουν. Σύμφωνα με το πρακτορείο interfax-Ukraine, η συμμετοχή στο δημοψήφισμα ξεπέρασε το 80% σε ολόκληρη τη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας και το 85% στη Σεβαστούπολη.

Στο 82,17% η επίσημη συμμετοχή
Ο Μιχαήλ Μαλίσεφ, επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στην Κριμαία, αναφέρει ότι η επίσημη συμμετοχή στο δημοψήφισμα έφτασε το 82,17%, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η εκλογική επιτροπή της Κριμαίας δεν έλαβε «κανένα παράπονο» για την ψηφοφορία.
Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι τις 22.30 είχε καταμετρηθεί το 50% των ψήφων, ενώ το 95% αυτών τάσσεται υπέρ της απόσχισης από την Ουκρανία.

Πάντως, αφότου έκλεισαν οι κάλπες, πραγματοποιήθηκε παρέλαση με ρωσικά εμβατήρια στο Ντόνετς και οι ρωσόφωνοι πανηγύρισαν, ενώ έντονοι ήταν οι πανηγυρισμοί στην πλατεία Λένιν στη Συμφερόπολη για το διαφαινόμενο ως αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.



                                                 πηγή protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου