Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Δήμος Βέροιας: Η αφισορύπανση είναι ασέβεια προς την κοινωνία

Επισημάνσεις του Δήμου προς τους υποψηφίους ενόψει εκλογών

Κατά την προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Μαΐου 2014 και σύμφωνα με την υπ. αριθμ. απόφ. ΥΠ. ΕΣ. 10474/13-03-2014(ΦΕΚ Β649), για την προβολή των συνδυασμών των υποψηφίων των  εκλογών διατίθεται χώρος προβολής από τα δημοτικά συμβούλια, όπως ορίζεται με τις διατάξεις της παρ1 του α10 του Ν.4239/2014, του α44 του ΠΔ26/2012, της παρ2 του α5 του Ν3870/2010, των άρθρων 1,2,3,4,5 του Ν2946/2001 και κάθε άλλη σχετική διάταξη.
Ακολουθώντας την παραπάνω απόφαση του Υπ. Εσωτερικών και σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα νομοθεσία οι χώροι προβολής των υποψήφιων συνδυασμών, που μετέχουν στις εκλογές, όπως και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια καθορίζονται από το δήμο. Οι εκπρόσωποι των συνδυασμών συνέρχονται σε κοινή σύσκεψη μετά από πρόσκληση της δημάρχου, αμέσως με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, για τον καθορισμό των ανωτέρω χώρων. Σε κάθε περίπτωση, μετά τον καθορισμό των χώρων, οι συνδυασμοί οφείλουν να φροντίζουν για την ευπρεπή εμφάνιση των προκαθορισμένων χώρων που τους διατίθενται. Η επικόλληση εντύπων σε κάθε άλλο χώρο που δεν ορίζεται για αυτή τη χρήση δεν επιτρέπεται.
Παρακαλούνται δε οι υποψήφιοι συνδυασμοί που μετέχουν στις εκλογές να μην ρυπαίνουν με υλικό προβολής τους κοινόχρηστους χώρους , μέχρι τον ορισμό των προαναφερόμενων καθορισμένων χώρων, αφού η υπηρεσία καθαριότητας είναι υπεύθυνη για την άμεση αφαίρεση οιαδήποτε εντύπου έχει τοποθετηθεί σε δημοτικούς ή κοινόχρηστους χώρους, εντός των διευρυμένων διοικητικών ορίων του Καλλικρατικού Δήμου όπως αυτός προέκυψε, που δεν έχουν καθοριστεί για την προβολή υπαίθριας διαφήμισης χωρίς τη σχετική άδεια.
Η αφισορύπανση αποτελεί ασέβεια προς την Κοινωνία.
Είναι ευθύνη όλων μας  να κάνουμε το ΣΗΜΕΡΑ καλύτερο.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ,
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
& ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου