Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Αγωνιούν οι αγρότες για τις αποζημιώσεις-Επίσκεψη στον Καραπαναγιωτίδη

Την αγωνία τους για την καθυστέρηση της διαδικασίας καταγραφής και φυσικά πληρωμής των

αποζημιώσεων των παραγωγών από τον παγετό και το χαλάζι του 2013 κατάθεσαν το πρωί της Τετάρτης στον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας.

Ήταν μια συνάντηση εθιμοτυπικού χαρακτήρα για τον νεοσύστατο Σύλλογο, που ωστόσο κατάληξε σε μια κραυγή αγωνίας των παραγωγών που (αν και ορισμένοι είχαν ζημιά μέχρι και 100% στην παραγωγή τους) όπως όλα δείχνουν θα παραμείνουν απλήρωτοι για μια ακόμη φορά από τον ΕΛΓΑ, παρά το ότι πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων.

Αντιλαμβανόμενοι τη δυσκολία στην ολοκλήρωση των εργασιών για τον ΕΛΓΑ λόγω της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού, τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου ζήτησαν από τον Αντιπεριφερειάρχη να διερευνήσει τουλάχιστον τη δυνατότητα πληρωμής κάποιων προκαταβολών πριν από τις γιορτές.

Από την πλευρά του ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης απάντησε ότι παρακολουθεί το θέμα των αποζημιώσεων από κοντά και η όποια καθυστέρηση έχει να κάνει ακριβώς με την έλλειψη εκτιμητών και εν γένει προσωπικού στον Οργανισμό. Παρά ταύτα, διά του παρόντος στη συνάντηση Διευθυντή Γεωργίας κ. Λαζαρίδη κλείστηκε ραντεβού με τον Διευθυντή του τοπικού υποκαταστήματος ΕΛΓΑ στη Βέροια την ερχόμενη Παρασκευή, ώστε να συζητηθούν όλα τα νεώτερα, αλλά και ενέργειες για τη συντόμευση της πληρωμής των αποζημιώσεων.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης οι στόχοι του νεοσύστατου Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας και η καλή συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, σε μια περίοδο που είναι εμφανής η στροφή των νέων προς τη γεωργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου