Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Συνελήφθη ο πρόεδρος του Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" για εκβιασμό

Συνελήφθη το μεσημέρι ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης
Τομπούλογλου, με την κατηγορία του εκβιασμού. Στην κατοχή του βρέθηκαν 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσνατα, τα οποία -σύμφωνα με την Ασφάλεια Αττικής- απαίτησε από ιδιωτική εταιρία προκειμένου να συνεχίσει σύμβασή της.
Η σύλληψή του έγινε όταν οι υπεύθυνοι της εταιρείας ενημέρωσαν τις Αρχές για το ...«φακελάκι» που ζητόυσε ο πρόεδρος του νοσοκομείου.
Έκλεισαν ραντεβού μαζί του, αλλά του έδωσαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα και μόλις τα πήρε εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής και τον συνέλαβαν.
Στις 5 το απόγευμα, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, Ταξίαρχος Δ. Γεωργατζής θα παρουσιάσει αναλυτικά την υπόθεση.

Με εντολή Σαμαρά η σύλληψη Τομπούλογλου!

Με προσωπική εντολή Σαμαρά έγινε η σύλληψη του διοικητή του νοσοκομείου "Αγλαία Κυριακού" . Η διαφημιστική εταιρεία που είχε πάρει μέσω ΕΣΠΑ, τα δικαιώματα για την προβολή του νοσοκομείου, δεχόταν όπως φαίνεται πιέσεις από τον Χάρη Τομπούλογλου , για να πάρει ένα μερίδιο της τάξεως των 30.000 ευρώ για να μην τον ακυρώσει. Ο συγκεκριμένος φάκελος, μέσω νομικών κύκλων, είχε φτάσει εδώ και 15 μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου και γνώριζε και ο ίδιος ο Σαμαράς την υπόθεση για την οποία άναψε πράσινο φως!
Οι πληροφορίες λένε πάντως πως επί ημέρες  παρακολουθούσε το Τμήμα Εκβιαστών  τη  δραστηριότητα του προέδρου του  «Αγλαϊα  Κυριακού»  Χάρη Τομπούλογλου.  Πολλά ακούγονται   ότι και στο παρελθόν είχαν διατυπωθεί ανάλογες  καταγγελίες.  Στην προκειμένη  όμως  ο επικεφαλής του  τμήματος  Χρήστος Κουτλίδας , ένας  κατεξοχήν επιχειρησιακός αξιωματικά , ενήργησε μεθοδικά  και σε πλήρη συνεργασία με τις  δικαστικές  αρχές  και τους ανωτέρους τους.  Το  μόνο που  μπορούμε να γράψουμε επιπλέον , είναι  ότι πριν τον  συλλάβουν  «παγίδευσαν» τις επαφές του.

O Χάρης Τομπούλογλου ήταν υποψήφιος Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας με την παράταξη "ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ", ενώ είχε λάβει μέρος ως υποψήφιος Δήμαρχος και στις προηγούμενες δημοτικές, αλλά δε κατάφερε να κερδίσει τον αντίπαλο του.

Ο Χάρης Τομπούλογλου από το 1978 εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα, της οποίας σήμερα αποτελεί ανώτερο στέλεχος. Από το 1978 μέχρι το 1987 υπηρέτησε στο τοπικό υποκατάστημα της Ε.Τ.Ε. στη Νέα Φιλαδέλφεια, στον τομέα εξωτερικού Εμπορίου και Συναλλάγματος.

Από το 1989 έως το 1993 διετέλεσε Αντιπρόεδρος στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού", ενώ την περίοδο 2005-2008 επανήλθε στο ίδιο νοσοκομείο ως μέλος του Δ.Σ. και εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας.

Την περίοδο 1989-1993 διετέλεσε Πρόεδρος του Ταμείου Ασφαλίσεως Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (Τ.Ε.Α.Α.Π.Α.Ε.).

Στις δημοτικές εκλογές του 1986, 1990 και του 1998, εξελέγη πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας, μεταξύ όλων των συνδυασμών ενώ στις δημοτικές εκλογές του 1994 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στη Νέα Χαλκηδόνα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 45% την πρώτη και 48,5% τη δεύτερη Κυριακή.

Στις βουλευτικές εκλογές του 1996 και του 2004, ως υποψήφιος βουλευτής της Β΄ Αθηνών, συγκέντρωσε σημαντικό αριθμό ψήφων (26.000 και 27.000) ενώ στους Δήμους Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας αναδείχτηκε πρώτος.


                                                       πηγή parapolitika.gr

        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου