Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Διαμαρτυρία και κατάληψη της Δευτεροβάθμιας από την ΕΛΜΕ Ημαθίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο,πορεία και συμβολική κατάληψη της Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης έκανε σήμερα η ΕΛΜΕ Ημαθίας διαμαρτυρόμενη για την κατάργηση ειδικοτήτων από τα τεχνικά επαγγελματικά Λύκεια και τις απολύσεις των εκπαιδευτικών που έρχονται.
Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΜΕ Ημαθίας

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: Μαύρο πάνω σε μαύρο.Ο “ξαφνικός θάνατος”των τεχνικών ειδικοτήτων.
Η αρχή έγινε με τη βίαιη απομάκρυνση 10.000 αναπληρωτών συναδέλφων  μας που εργάζονταν χρόνια στα σχολεία, αυξάνοντας την ανεργία των νέων και ακυρώνοντας την ζωή της νέας γενιάς. Συνεχίζουν με τις απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων αφού πρώτα δημιούργησαν τεχνητά πλεονάσματα προκειμένου να εκτελέσουν τα συμβόλαια θανάτου που έχουν συμφωνήσει με την τρόικα

Και σήμερα με μια αιφνιδιαστική κίνηση το Υπουργείο Παιδείας αφαιρεί κυριολεκτικά το ψωμί από δεκάδες εκατοντάδες εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων οδηγώντας τους ουσιαστικά σε “ξαφνικό θάνατο”. Στο πάγκο του χασάπη μεταφέρονται 46 ειδικότητες από τις 110 που υπάρχουν στην Επαγγελματική εκπαίδευση. Και μιλάμε για το πρώτο κύμα. Γιατί είναι σίγουρο ότι θα επακολουθήσει και δεύτερο και τρίτο. Και όποιος πιστέψει ότι δεν τον αφορά και ότι την γλύτωσε δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει. Τώρα απαιτείται όλοι οι εκπαιδευτικοί να αντιμετωπίσουν την επιχείρηση αποκεφαλισμού των συναδέλφων τους ως δικό τους αποκεφαλισμό και να αντιμετωπίσουν τη βαρβαρότητα του Υπουργείου ενωμένοι και αποφασισμένοι. Στην αυριανή συνάντηση με το Υπουργό Παιδείας το νέο ΔΣ της ΟΛΜΕ πρέπει να ανακηρύξει και να αντιμετωπίσει τον κ. Αρβανιτόπουλο ως “εχθρό του κλάδου”. Η αυτός η εμείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου