Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Ο Σισμανίδης απαντάει στον Γιώργο Μιχαηλίδη

  Απάντηση του Κώστα Σισμανίδη στις δηλώσεις του Αντιδήμαρχου Βέροιας Γιώργου Μιχαηλίδη:

  Διαβάζοντας τις δηλώσεις του αντιδημάρχου κ. Γιώργου Μιχαηλίδη στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο κ. Νεστορόπουλος ‘’προέρχεται από δήμο με μηδενική πολιτιστική δραστηριότητα’’ ένιωσα συναισθήματα θλίψης, αλλά και παράλληλα προσβολής και θυμού.
        Θλίψης γιατί ο καθ’ ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος για τον πολιτισμό κάνει μια τόσο απαξιωτική αναφορά για μία από τις δημοτικές ενότητες που είναι υπό την ‘’αιγίδα’’ του ή θα έπρεπε να είναι, αλλά και θυμό και προσβολή γιατί αυτή η αναφορά του είναι παντελώς ανυπόστατη και ψευδής.
        Θα  ήθελα να κάνω γνωστό στον  κ. Μιχαηλίδη, άν και θα έπρεπε να το γνωρίζει, ότι ο πρώην Δήμος Αποστόλου Παύλου έχει να επιδείξει μακρόχρονη και έντονη πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα, με πρωταγωνιστικό ρόλο, όχι μόνο σε επίπεδο Νομού, αλλά και πανελλαδικά. Δεκάδες πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι παρήγαγαν και συνεχίζουν να παράγουν πολιτισμό, ενώ πολλές σημαντικές προσωπικότητες, εργάτες κυρίως του πολιτισμού και του πνεύματος, αναδείχθηκαν μέσα από αυτούς.        
         Τι  υπαινίσσεται, λοιπόν, ο κος Μιχαηλίδης όταν λέει ότι ο κος Νεστορόπουλος προέρχεται από δήμο με μηδενική πολιτιστική δραστηριότητα;
        Θεωρεί ότι οι κάτοικοι του Αποστόλου Παύλου είναι πολιτιστικά αμόρφωτοι; Γιατί, αυτό αποτελεί μεγάλη προσβολή για περίπου 9000 κατοίκους. Και αν δεν εννοεί αυτό, μήπως αναφέρεται στις ανύπαρκτες πλέον πολιτιστικές εκδηλώσεις στα μέρη μας, πλην αυτών που γίνονται με πρωτοβουλία μόνο των πολιτιστικών συλλόγων και βασίζονται αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία, χωρίς καμία υποστήριξη, οικονομική και ηθική από τους αρμόδιους φορείς ; Ποιος φταίει γι’ αυτό ;
         Εγώ προσωπικά νιώθω προσβεβλημένος  από αυτές τις δηλώσεις διότι  έχω καταβάλει έντονες προσπάθειες  με συνεχείς παρεμβάσεις στο τοπικό συμβούλιο Μακροχωρίου, ώστε να μην καταργηθούν οι επιτυχημένες επί σειρά ετών πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις, όπως ενδεικτικά αναφέρω: το φεστιβάλ φιλαρμονικών ορχηστρών (με πανελλαδικές συμμετοχές), τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, τους ποδηλατικούς αγώνες, τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού (σκι,τένις,ράφτινγκ) και πολλές άλλες. Εκδηλώσεις τις οποίες ΕΣΕΙΣ  καταργήσατε.
Πως τολμάτε, λοιπόν, ενώ είστε υπεύθυνοι γι αυτήν την ανυπαρξία να αναφέρεσθε σε πολιτισμό;

                                Ο τοπικός σύμβουλος Μακροχωρίου,
                                      ΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου