Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Λάζαρος Τσαβδαρίδης «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται σε κυνήγι μαγισσών

Σφοδρή κριτική στην απόλυτα αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε κάθε προσπάθεια
μεταρρυθμίσεων προς όφελος των Ελλήνων πολιτών άσκησε ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης στην ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής επί της συζήτησης και λήψης απόφασης για την Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για την ΕΡΤ που πραγματοποιήθηκε σήμερα (18 Ιουλίου).
Ο Κ. Τσαβδαρίδης παράλληλα, υπογράμμισε ότι η απόφαση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού της χώρας, Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει στην ταχύτατη εξυγίανση και αναδιοργάνωση της ΕΡΤ και στην δημιουργία μιας νέας, σύγχρονης και απόλυτα ανταγωνιστικής δημόσιας τηλεόρασης, έρχεται να επιβεβαιώσει την δέσμευση απέναντι στον Έλληνα πολίτη ότι στον δρόμο για την νέα εποχή, κάθε ρήξη με το φθαρμένο, όσο επώδυνη και αν αυτή είναι και όσο κόστος και αν επιφέρει, είναι όχι μόνο αναγκαία αλλά και επιβαλλόμενη από τους καιρούς.

Αναλυτικά η ομιλία του Λάζαρου Τσαβδαρίδη στην ολομέλεια της Βουλής είναι η εξής:

«Μία αγγλική παροιμία αναφέρει ότι «η φωτιά στην καρδιά στέλνει καπνό στο μυαλό».

Και είναι οπωσδήποτε λυπηρό να συνειδητοποιεί κανείς ότι ο πύρινος αντιπολιτευτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ, στην ουσία δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από κενός περιεχομένου, ένα προπέτασμα καπνού που στερείται οποιασδήποτε λογικής και κύριο χαρακτηριστικό του έχει το συνειδητό και επικίνδυνο χάϊδεμα νοοτροπιών που καταδίκασαν κατά το παρελθόν τη χώρα μας στο τέλμα.

Προκαλεί ειλικρινά απορία η ευκολία με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να ισορροπεί διαρκώς σε δύο βάρκες.

Η πρώτη είναι αυτή της υποτιθέμενης αλλαγής των πάντων, προκειμένου σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα, να ξεθεμελιώσει οτιδήποτε φθαρμένο έφεραν οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις.

Η δεύτερη είναι αυτή της λυσσαλέας σε κάθε ευκαιρία προάσπισης του παρελθόντος, της απόλυτης άρνησης απέναντι σε κάθε αλλαγή που με τόλμη προτείνεται από την κυβέρνηση απέναντι σε οτιδήποτε αναχρονιστικό και ξεπερασμένο.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα ερχόμαστε να συζητήσουμε για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει πράξεις ή παραλείψεις που σχετίζονται με την κατάργηση της ΕΡΤ, είναι ίσως η κορωνίδα της απόλυτης ασυνέπειας και σύγχυσης λόγων και πράξεων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Επιγραμματικώς, συμπυκνώνεται σε τέσσερις απόλυτα σαφείς προτροπές. Μην αλλάζετε τίποτα, μην αγγίζετε τίποτα, μην σχεδιάζετε τίποτα, μην υλοποιείτε τίποτα». Η απόλυτη παραδοξότητα της λογικής του ΟΧΙ σε ΟΛΑ.

Το παράδειγμα της καταργηθείσης ΕΡΤ καταδεικνύει περίτρανα όλες τις παθογένειες της συλλογιστικής του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι πριν την απόφαση για το προσωρινό κλείσιμο της, η ΕΡΤ στην ρητορική των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν απόλυτα συνυφασμένη με την κρατική προπαγάνδα.

Ήταν το άντρο της αναξιοκρατίας, ήταν η αμαρτωλή εκπρόσωπος του κρατισμού, ήταν η αναχρονιστική φωνή αλυσοδεμένη από τα βαρίδια του κομματισμού.

Μετά την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης, η ίδια αυτή ΕΡΤ ξαφνικά μεταλλάχθηκε σε κομβικό πυλώνα της πολυφωνίας, σε μοναδικό υπερασπιστή της δημοκρατικής ενημέρωσης, σε μέγιστο μάρτυρα της κυβερνητικής σκληρότητας.

Τι να πρωτοπιστέψουμε και τι να πρωτοθαυμάσουμε από αυτή τη ρητορική; Τον απόλυτο διχασμό της ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ ή τον απόλυτο εθελοτυφλισμό του να ψελλίσει έστω και την ελάχιστη κριτική απέναντι στα έργα και τις ημέρες των περισσοτέρων εργαζομένων της ΕΡΤ που τους τελευταίους τουλάχιστον μήνες, συμβάλλανε στην «πολυφωνική και πλατιά ενημέρωση» κάνοντας περισσότερες μέρες απεργία από αυτές που εργάζονταν;

Δεν υπήρξε περίπτωση που να έλθει σημαντικός ξένος ηγέτης στην Ελλάδα, για να στηρίξει την προσπάθεια της χώρας και τις θυσίες του Ελληνικού λαού, δεν υπήρξε περίπτωση που η κυβέρνηση να κάνει σημαντική επίσκεψη σε ξένη χώρα για να βρει στήριξη και συμμάχους, που να μην πέσει «τυχαία» πάνω σε απεργία της ΕΡΤ. Αυτή την αντικειμενικότητα απολαμβάναμε ως πολίτες.

Ας πούμε όμως λόγια σταράτα κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Η απόφαση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού της χώρας, Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει στην ταχύτατη εξυγίανση και αναδιοργάνωση της ΕΡΤ και στην δημιουργία μιας νέας, σύγχρονης και απόλυτα ανταγωνιστικής δημόσιας τηλεόρασης, έρχεται να επιβεβαιώσει την δέσμευση απέναντι στον Έλληνα πολίτη ότι στον δρόμο για την νέα εποχή, κάθε ρήξη με το φθαρμένο, όσο επώδυνη και αν αυτή είναι και όσο κόστος και αν επιφέρει, είναι όχι μόνο αναγκαία αλλά και επιβαλλόμενη από τους καιρούς.

Η ΕΡΤ που έφυγε πήρε μαζί της στο ιστορικό παρελθόν την αναξιοκρατία, την κομματοκρατία και την αδιαφάνεια.

Η νέα δημόσια τηλεόραση που έρχεται, φέρνει το μήνυμα της ποιοτικής αναβάθμισης των υπηρεσιών, της αξιοκρατικής επιλογής των ανθρώπων που θα την λειτουργήσουν και διασφαλίζει την δίκαιη αποζημίωση όσων για διάφορους λόγους δεν θα έχουν θέση στο νέο σχήμα .

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Διάβασα προσεκτικά τις προτάσεις και τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την ΕΡΤ. Διαπίστωσα πολλή κριτική, πολλή ανέξοδη και ανώφελη ρητορεία και εύκολα λόγια του αέρα, αλλά δυστυχώς τίποτα περισσότερο.

Σε αυτό το παιχνίδι εντυπώσεων, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συμμετάσχει. Εμείς, δυστυχώς για σας και ευτυχώς για τον Ελληνικό λαό, είμαστε αποφασισμένοι, κάθε φορά που θα επιδίδεστε σε ουτοπικό κυνήγι μαγισσών, να σας απαντούμε προτάσσοντας τον ψύχραιμο λόγο, τη θέληση μας να σχεδιάσουμε όλες τις αναγκαίες τομές και την απόλυτη αποφασιστικότητα μας να τις υλοποιήσουμε επ’ ωφελεία του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου