Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Υποψήφιος για την Περιφέρεια το 2014 ο Τζιτζικώστας

Ούτε… χαραμάδα δεν άφησε σήμερα ανοιχτή ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος
Τζιτζικώστας, για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για το δήμο Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2014. Αντιθέτως, άφησε ορθάνοιχτη… πόρτα για υποψήφιος περιφερειάρχης.
Ο κ. Τζιτζικώστας έβαλε οριστικό τέλος στα σενάρια που τον θέλουν να παίρνει το χρίσμα της ΝΔ για να βρεθεί απέναντι στον Γιάννη Μπουτάρη στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
«Προσπαθώ να κλείσω οριστικά αυτή τη συζήτηση. Δε θα είμαι υποψήφιος για το Δήμο Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2014», απάντησε κατηγορηματικά ο κ. Τζιτζικώστας και συμπλήρωσε: «Μέχρι σήμερα δεν έμαθα να κυνηγώ καρέκλες. Αναλαμβάνω αποστολές».
Η συνέχεια των δηλώσεών του όμως ήταν ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, αφού ουσιαστικά προανήγγειλε την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και μάλιστα έδωσε και χρονοδιάγραμμα για τις επίσημες ανακοινώσεις…
«Την αποστολή που ανέλαβα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν μπορώ να την ολοκληρώσω σε ένα χρόνο από σήμερα… Επισήμως όμως γι’ αυτά θα μιλήσουμε από το ερχόμενο φθινόπωρο. Κυρίαρχος στόχος μας είναι η παραγωγή έργου κι όταν βλέπουμε ότι προχωράει το έργο στην Περιφέρεια τότε είμαστε πολύ ικανοποιημένοι», δήλωσε.
«Όχι» σε απολύσεις από την Περιφέρεια
Όμως ο κ. Τζιτζικώστας ρωτήθηκε και για την κινητικότητα, τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στην αυτοδιοίκηση και για την πιθανότητα στο επόμενο… κύμα να πάρει η… μπάλα και υπαλλήλους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Όπως τόνισε, «υπάρχει ανάγκη να συμμαζευτεί ο δημόσιος τομέας. Το έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη. Χρειάζεται ένα πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό Δημόσιο. Ωστόσο, δεν μπορώ και δεν πρόκειται να επιτρέψω καμιά απόλυση εργαζόμενου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Άλλο οι μετακινήσεις μεταξύ υπηρεσιών για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας της Περιφέρειας κι άλλο οι απολύσεις. Οι περιφέρειες που σηκώνουν το αναπτυξιακό βάρος της χώρας λειτουργούν με προϋπολογισμό μειωμένο ακόμη και κατά 50%. Αν πάμε και σε απολύσεις προσωπικού, τότε δε λειτουργούμε».
Εκτός από το κατηγορηματικό όχι στις απολύσεις, ο περιφερειάρχης προχώρησε κι ακόμη ένα βήμα τη σκέψη του: «Υπάρχουν φορείς της κυβέρνησης που μπορούν να καταργηθούν και το πλεονάζον προσωπικό να φύγει. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει πλεονάζον προσωπικό. Αύριο, στις 9 το πρωί οι περιφερειάρχες έχουμε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, γι’ αυτό το θέμα. Ηδη στις περιφέρειες έχουμε τεράστια προβλήματα και δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε με λιγότερα άτομα. Πράγματι υπάρχουν υπηρεσίες που έχουν πλεονάζον προσωπικό και εμείς θέλουμε το προσωπικό αυτό να μετακινηθεί εκεί που έχουμε τραγικές ελλείψεις. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε μετακινήσεις. Ο σχετικός νόμος πρέπει να γίνει πιο ευέλικτος».




                                         πηγή voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου