Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Κεφαλονιά

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται η νήσος Κεφαλληνία, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο
υπουργός Εσωτερικών Ι. Μιχελάκης, προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών και η αποκατάσταση των πληγέντων.



Tον τρόμο ζουν από χθες το μεσημέρι οι κάτοικοι στην Κεφαλλονιά, μετά τον μεγάλο σεισμό των 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε κοντά στο Ληξούρι. Από τον σεισμό δεν υπήρξαν θύματα ευτυχώς, ωστόσο υπήρξαν εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, δρόμους κτήρια και περιουσίες.

Ο φόβος και η αγωνία τους κατοίκους της Κεφαλονιάς παραμένει, ενώ το χθεσινό βράδυ μεγάλο μέρος των κατοίκων το πέρασε μακριά από τα σπίτια τους, μετά από την σύσταση σεισμολόγων. Η Κεφαλονιά δεν έχει σταματήσει να «κουνιέται» με τους τρομοκρατημένους κατοίκους να εξακολουθούν να φοβούνται να μπουν στα σπίτια τους. Η νύχτα μάλιστα τους βρήκε... στους δρόμους, παρά την κακοκαιρία.

Με συνέντευξή του στο Mega ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε ότι στο νησί θα καταφτάσουν άμεσα δύο πλοία ώστε να στεγαστούν περισσότερα από 2.000 άτομα. Επίσης δήλωσε πως οι δημόσιες υπηρεσίες στην Κεφαλονιά θα λειτουργούν επί 24ωρου βάσεως και αποκάλυψε ότι εντός της ημέρας αναμένεται να επισκεφθούν τις πληγείσες περιοχές τέσσερις Γενικοί Γραμματείς.

Για μεγάλο μετασεισμό μέσα στις επόμενες ημέρες στην Κεφαλονιά, έκανε λόγο ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Άκης Τσελέντη. «Αν σεισμός είχε γίνει σε άλλο σημείο της χώρας θα είχαμε θύματα» εκτίμησε ο γνωστός σεισμολόγος ενώ έκανε λόγο για μεγάλο μετασεισμό μέσα στις επόμενες ημέρες στην Κεφαλονιά, μετά τα 5,8 Ρίχτερ που ταρακούνησαν το νησί, Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1 ο κ. Τσελέντης  είπε πως το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά, ενώ τόνισε πως η πλούσια μετασεισμική δραστηριότητα στο νησί είναι κάτι απόλυτα λογικό.

Πάνω από 25 μετασεισμοί μετά τον ισχυρό σεισμό

Δεκάδες ισχυροί μετασεισμοί - 25 είναι οι καταγεγραμμένοι, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο- άνω των 3,5 Ρίχτερ σημειώθηκαν μετά τον μεγάλο σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που «χτύπησε» την Κεφαλονιά τέσσερα λεπτά πριν τις 4 το μεσημέρι της Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου