Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Συνάντηση Σαμαρά-Πούτιν

Η συνάντηση Σαμαρά-Πούτιν στις Βρυξέλλες που ήταν εκτός προγράμματος και για τους δύο ηγέτες
σηματοδοτεί για την κυβέρνηση την αναθέρμανση των σχέσεων των δύο χωρών που έχουν παγώσει εδώ και κάποιους μήνες λόγω του ναυαγίου της ΔΕΠΑ.
Η συνάντηση όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και ο κ. Αντώνης Σαμαράς απήυθηνε πρόσκληση στον κ. Πούτιν να επισκεφθεί την χώρα μας.
Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ρωσίας για τις οικονομικές εξελίξεις στην χώρα μας, ότι ξεπερνά μία βαθύτατη και επώδυνη ύφεση έξι χρόνων ενώ επισήμανε ότι οι χαμηλές τιμές στην ενέργεια θα είναι καθοριστικές για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας. Η χώρα μας εξακολουθεί να αγοράζει σε υψηλές τιμές το ρωσικό φυσικό αέριο ενώ οι διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη ακόμη δεν έχουν αποφέρει. Ο κ. Πούτιν πάντως φάνηκε θετικός στο να συμβάλει στην επίλυση της διαφοράς. Ο κ. Σαμαράς επισήμανε και το ρωσικό ενδιαφέρον για τις ιδιωτικοποιήσεις  στους σιδηροδρόμους και τα λιμάνια κυρίως της Θεσσαλονίκης. “Στο χώρο του τουρισμού έχουμε ήδη να επιδείξουμε πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα με τη Ρωσία ενώ ο καθένας καταλαβαίνει το πόσο σημαντικό θα ήταν να υπάρξει ένα σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο που θα μπορούσε να αξιοποιήσει τη ζήτηση που προέρχεται από την Ευρωπαϊκή ενδοχώρα για τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα” ανέφερε ακόμη ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Πούτιν επισήμανε ότι κατά την περσινή χρονιά οι συναλλαγές οι εμπορικές μεταξύ μας αυξήθηκαν κατά 16%. και σημείωσε ότι είναι εντυπωσιακά τα αποτελέσματα στον τομέα του τουρισμού, καθώς 1.200.000 Ρώσοι επισκέφθηκαν την Ελλάδα πέρσι. Ο κ. Πούτιν είπε ακόμη ότι υπάρχουν και επενδυτικά σχέδια και εμφανίστηκε πρόθυμος να συζητήσεις τα θέματα που έβαλε ο Έλληνας πρωθυπουρργός.



                                                            πηγή protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου