Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Σύσκεψη αγροτών με Βουλευτές και Περιφερειάρχη για αποζημιώσεις και ΄τήρηση βιβλίων΄

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο ύστερα από πρωτοβουλία της διοίκησης του Αγροτικού Συλλόγου
Βέροιας η συνάντηση με τους βουλευτές του νομού μας και τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας κυρίως για το φλέγον ζήτημα της «τήρησης βιβλίων» από τους αγρότες καθώς και το θέμα των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ κ.α .
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Γεωργία Μπατσαρά και ο Βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Κώστας Γιοβαννόπουλος καθώς και ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας .
Στους προαναφερθέντες τέθηκαν ξεκάθαρα από τα μέλη του Δ.Σ. τά προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του μέτρου της «τήρησης βιβλίων» από τους αγρότες, η αδυναμία της εφαρμογής του, οι συνολικές επιβαρύνσεις που έχουν επωμισθεί από την προηγούμενη χρονιά οι αγρότες και το ασφυκτικό κλίμα που δημιουργείται στον αγροτικό χώρο από τα νέα και παλαιότερα μέτρα.
Ξεκαθαρίστηκε επίσης ότι οι αγρότες δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν καμμία παράλογη ρύθμιση που τους οδηγεί στην εξαθλίωση και τον αφανισμό.
Σε αντίθετη περίπτωση οι κινητοποιήσεις αποτελούν μονόδρομο .
Από την μεριά του Συλλόγου αποφασίσθηκε να αναληφθεί «πρωτοβουλία» συννενόησης με όλους τους συλλόγους της Κ. Μακεδονίας αρχικά ώστε μαζί με τον περιφερειάρχη να τεθούν τα τοπικά ζητήματα σε κεντρικό επίπεδο και παράλληλα η επαφή με όλους τους συλλόγους στην υπόλοιπη Ελλάδα και η κινητοποίηση όλων των βουλευτών των αγροτικών νομών ώστε να υπάρξει μια δεύτερη επαφή με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ όπου εκεί θα τεθεί πολιτικά και στην συνολική του διάσταση το ζήτημα .
Στην συνάντηση παραβρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία του νεοσύστατου Α.Σ. Γ.Νάουσας .

                                                       Για τον Α.Σ. Γ. Βέροιας
      Ο γ.γραμματέας                                                             ο πρόεδρος

    Παπακωνσταντίνου Θεόδωρος                                 Χαλκίδης Αναστάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου