Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Ομιλία του Στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη στη Νάουσα

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας, σας προσκαλεί, την  Τρίτη 24η Νοεμβρίου 2015, στην ομιλία
του Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ και Επίτιμου Διοικητή του Β΄ΣΣ, Στρατηγού ε.α κ.Φραγκούλη Φράγκου με θέμα: «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ.ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΕΖΑ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ». Ο Στρατηγός στην αρχή της τοποθέτησης του θα αναφερθεί και στις ανιστόρητες δηλώσεις Φίλη για την γενοκτονία των Ποντίων. Η ομιλία τελεί υπό την αιγίδα της  Π.Ε Ημαθίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στo Kέντρο Τεκμηρίωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς «ΕΡΙΑ», με ώρα έναρξης  7 το απόγευμα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ  ΦΡΑΓΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ
Ο Φραγκούλης Φράγκος γεννήθηκε το 1951 στην Κομοτηνή. Το 1970 εισήλθε πρώτος στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, απ’ όπου απεφοίτησε, επίσης πρώτος, το 1974 με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού.
Υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις και ήταν εν ενεργεία Αλεξιπτωτιστής μέχρι και την αποστρατεία του.
Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και του NATO Defence College (NADEFCOL).
Επί έξι χρόνια ήταν Στρατιωτικός Ακόλουθος και Ακόλουθος Άμυνας στην Ελληνική Πρεσβεία της Άγκυρας.
Στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα το 2004, ήταν Διευθυντής Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ
Έχει διατελέσει Διοικητής Τάγματος και Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, Μηχανοκίνητης Μεραρχίας, Σώματος Στρατού, Στρατιάς, Γενικός Επιθεωρητής Στρατού.
Διετέλεσε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού τη διετία 2009-2011. Στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του πρωθυπουργού κ. Παναγιώτη Πικραμένου ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας (Μάιος-Ιούνιος 2012).
Είναι Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού,Επίτιμος Διοικητής 1ης Στρατιάς, Επίτιμος Διοικητής Β΄ΣΣ και Επίτιμος Δημότης του Δήμου Ρεθύμνης, του Δήμου Αμυνταίου, του Δήμου Ορεστιάδας και του Δήμου Σφακίων Κρήτης.
Έχει πανεπιστημιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Είναι διδάκτωρ Γεωπολιτικής και Γεωστρατηγικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Ομιλεί την αγγλική, την τουρκική και τη ρωσική γλώσσα. Είναι έγγαμος με δύο τέκνα.
Το 2010 εξεδόθη η μελέτη του για τη Μάχη του Μαραθώνα με τίτλο “Χωρίς Ιππείς. Η Μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.) 2.500 χρόνια” (Στρατηγικές Εκδόσεις), η οποία μεταφράστηκε αμέσως στην αγγλική γλώσσα, με τίτλο “Without Cavalry. Battle of Marathon (490 BC). 2500 Years”, ενώ ετοιμάζεται μετάφρασή της και στη γερμανική.
Στις 25 Οκτωβρίου 2012 στην Παλαιά Βουλή, παρουσιάστηκε το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο “Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;”, το οποίο έχει γίνει ήδη best seller.
Ο Στρατηγός Φράγκος έχει ιδιαίτερες σχέσεις με την Ημαθία, από την περίοδο που διετέλεσε διοικητής του Β΄ΣΣ, έχοντας υπερασπιστεί δημόσια την αναγκαιότητα παραμονής και ενίσχυσης του Σώματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου