Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Τί ανέφερε ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη

Την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξή του, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την
προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, έδωσε το βράδυ της Τρίτης ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τη δημοσιογράφο Μαρία Χούκλη.
Ο κ. Τζιτζικώστας έδωσε απαντήσεις για όλους και για όλα, για το θέμα της κοινοβουλευτικής του παρουσίας, για τα δήθεν συμφέροντα, τις... αόρατες πλάτες και τους «μηχανισμούς» που υποκινούν την υποψηφιότητά του, για τις ευφάνταστες «συμφωνίες κάτω από το τραπέζι»…

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας εξαπέλυσε επίθεση ενάντια στον κ. Τσίπρα, για τον οποίο είπε ότι εκπροσωπεί το παλιό, πίσω από ένα «φρέσκο προσωπείο», τονίζοντας ότι οι ιδεοληψίες του, η πολιτική του παιδεία, οι πολιτικές που εφαρμόζει, ακόμη και οι κινήσεις του και η φωνή του παραπέμπουν στο παλιό. Παράλληλα, τόνισε με έμφαση πως μέχρι το τέλος της εσωκομματικής διαδικασίας και κυρίως μετά θα φροντίσει για την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας για λογαριασμό της οποίας θα διεκδικήσει τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές και την Πρωθυπουργία, χωρίς να υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο, είτε είναι ο αρχηγός κοινοβουλευτικός, είτε εξωκοινοβουλευτικός. Επισήμανε ότι όλοι είναι χρήσιμοι στη Νέα Δημοκρατία, τόσο όσοι διαθέτουν εμπειρία όσο  και οι νέοι άνθρωποι. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι «δε θα αποκλείσουμε κανέναν και θα επιλέξουμε αυτούς που μπορούν να υπηρετήσουν τη νέα νοοτροπία».

Ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε επίσης το μοντέλο της νέας συλλογικότητας για τη λειτουργία της Νέας Δημοκρατίας, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, αναφέροντας ότι θα ορίσει τους δυο αντιπροέδρους, όπως άλλωστε προβλέπεται και από το καταστατικό του κόμματος, ένας εκ των οποίων θα αναλάβει το συντονισμό της κοινοβουλευτικής λειτουργίας του κόμματος μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές και ο δεύτερος θα αναλάβει το συντονισμό για την εκπόνηση του Σχεδίου Εθνικής Ανασυγκρότησης, που θα υλοποιήσει η ΝΔ ως κυβέρνηση.

Στη συνέχεια στην ερώτηση περί μη ολοκλήρωσης της θητείας του ως Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας απάντησε πως «τα προβλήματα, της τοπικής αυτοδιοίκησης οφείλονται στο κεντρικό κράτος. Ο καλύτερος Περιφερειάρχης να είσαι σήμερα στην Ελλάδα, με τα εμπόδια που σου βάζει το κράτος, δεν μπορείς να προχωρήσεις στη δουλειά σου», σημειώνοντας παράλληλα ότι «με σκληρή δουλειά καταφέραμε στην Κεντρική Μακεδονία, για δύο συνεχόμενα έτη να είμαστε πρώτοι στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ, που σημαίνει θέσεις εργασίας, αναβάθμιση των υποδομών, που σημαίνει χρήματα σε μια νεκρή αγορά». Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν έκανα αυτήν την επιλογή από φιλοδοξία. Είχα το χρόνο να περιμένω και να επιλέξω τον ασφαλή δρόμο, περιμένοντας να περάσει η κρίση, καλλιεργώντας το προφίλ μου. Σήμερα όμως η χώρα και η παράταξή μου δεν μπορεί να περιμένει».

Ακόμα ο κ. Τζιτζικώστας διέψευσε τα σενάρια περί… συμφωνίας με τον Αντώνη Σαμαρά, χρησιμοποιώντας τη φράση «κακόγουστο αστείο», για να χαρακτηρίσει το γεγονός ότι, θεσμικά ένας πρώην Πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να είναι αντιπρόεδρος του κόμματος, τονίζοντας πως «το ζητούμενο για μένα είναι να ενώσω την παράταξη».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι εκτιμά και σέβεται τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος αποτελεί κεφάλαιο για την παράταξη και τη χώρα, διευκρινίζοντας ότι ουδέποτε δημοσιοποίησε το περιεχόμενο των συνομιλιών τους, κάτι το οποίο δεν προτίθεται να το κάνει ούτε τώρα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου