Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Βέροια και την Νάουσα

Δίνουμε έμφαση στον πρωτογενή τομέα που αποτελεί την παραγωγική και αναπτυξιακή βάση της
χώρας, επισήμανε από τη Βέροια, ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για τους φόρους που έρχονται λέγοντας «ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες. Και πρώτα από όλα, υποσχέθηκε λιγότερους φόρους. Λιγότερους φόρους για τη μικρομεσαία επιχείρηση, τον επαγγελματία, τον αγρότη, το μισθωτό. Αντί για αυτό, οι πολίτες και η χώρα πνίγηκαν στους φόρους. Στους νέους, τους υψηλότερους, τους άδικους φόρους.  Δεν τον ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα, αν μπορεί, αν αντέχει ο κόσμος να πληρώσει. Φορολογεί ότι κινείται για να φτιάξει το παλιό κομματικό κράτος που ονειρεύεται. Το κράτος των φίλων, των συντεχνιών, των κομματαρχών του. Αυτό το κράτος, ζητάει με νέους φόρους, να πληρώσουμε ο κ. Τσίπρας. Έτσι η χώρα δεν θα βγει από το αδιέξοδο».

Για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης είπε ότι δεν διατυπώθηκε κανένα σχέδιο, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. «Αν δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, ας αντιγράψουν ένα έτοιμο και πετυχημένο μοντέλο, αυτό που εφαρμόσαμε εδώ, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μέσα σε δυο χρόνια, αυξήσαμε την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ κατά 40 μονάδες, από το 53% στο 93% και είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα. Είμαστε όμως, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα και στην εκταμίευση κονδυλίων και τις πληρωμές έργων. Το 2014, οι συνολικές πληρωμές ξεπέρασαν τα 208 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά σε 24 μήνες πληρώσαμε περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ σε έργα που υλοποιήθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία. Δεν είναι απλώς αριθμοί όλα αυτά. Αυτά είναι χρήματα στην αγορά, νέες επενδύσεις, αναβάθμιση στις υποδομές, δουλειές και νέο εισόδημα.  Και βεβαίως, δώσαμε έμφαση στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό, τους πυλώνες που αποτελούν την παραγωγική και αναπτυξιακή μας βάση», είπε.


Αναφερόμενος στο όραμά του για τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι η ΝΔ «είναι μια μεγάλη Νέα Δημοκρατία που δεν βάζει ταμπέλα στον εαυτό της, ούτε στον κόσμο της. Ένα κόμμα που με τον τρόπο που λειτουργεί δίνει δείγμα γραφής στην κοινωνία για το πως θα κυβερνήσει.

Ένα κόμμα ανοιχτό και συμμετοχικό.

1) Που θα δίνει λογαριασμό στον κόσμο του για τις πολιτικές του επιλογές.

2) Που θα ζητά από τη βάση το «ναι» ή το «όχι» για την στρατηγική του.

3) Με τοπικά δημοψηφίσματα.

4) Με ανάδειξη του 50% των υποψήφιων βουλευτών από τοπικές ψηφοφορίες όλων των μελών.

Ένα κόμμα της αξιοκρατίας και όχι της επετηρίδας.

Με καθορισμένες θητείες για όλους τους ρόλους, με πρώτη αυτή του προέδρου.

-Για τη μάχη της επόμενης ημέρας:


Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ έκλεισε την ομιλία του στη Βέροια λέγοντα ότι «οι πολιτικές χαράσσονται στην κοινωνία, μαζί με την κοινωνία, για την κοινωνία.Και εμείς θα δώσουμε τη μάχη σε όλα τα επίπεδα. Η Νέα Δημοκρατία διαθέτει πολλά άξια και ικανά κοινοβουλευτικά στελέχη, που θα ανταποκριθούν με πλήρη επάρκεια και επιτυχία, στις θεσμικές λειτουργίες του κοινοβουλίου, με τον τρόπο που ορίζει ρητά το Σύνταγμα, ο κανονισμός της Βουλής, και το Καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας. Θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις. Θα αγωνιστούμε με τρόπο συλλογικό και ενιαίο. Συμπαγή και δυναμικό. Όπου κι αν δίνει η Παράταξη τη μάχη, τη δίνει ενιαία και συντεταγμένα. Και η φωνή μας θα είναι πιο δυνατή από ποτέ».


Nωρίτερα το Σάββατο, ο Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε βόλτα στο κέντρο της Νάουσας όπου συνομίλησε με πολίτες ενώ επισκέφθηκε και το γραφείο της ΝΟΔΕ Ημαθείας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου