Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Νάουσας

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015 η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας
του Δήμου Νάουσας στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου . Η Επιτροπή Ισότητας συστήνεται για πρώτη φορά στο Δήμο Νάουσας με ενέργειες του Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής και πρωταρχική της δράση ήταν η υπογραφή της Ευρωπαικής Χάρτας Ισότητας ώστε να πρoάγεται η Ισότητα των Φύλων ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και βασικό στόχο κάθε σύγχρονου δημοκρατικού δήμου.
Τα μέλη της νεοσυσταθείσας Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Νάουσας απαρτίζουν οι κυρίες Αραμπατζή Στεργιανή, (Πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας), Πασχούλα Χρυσούλα , Μπαλτατζίδου Δώρα, Κουλτζή Βασιλική, Βασιλειάδου Έφη, Μητρέντζη Δήμητρα, Μάνια Χρύσα, Δουμπρή Αρετή, Χρυσοχόου Νανά, Δραγουμάνου Πόπη, Χατζηκυριάκου Μαρία και Aβραμίδου Βέρα.
Ενδεικτικές Αρμοδιότητες της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας είναι οι εξής:
1) Η εισήγηση προτάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και η προώθηση του γενικότερου στόχου για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σ όλους τους τομείς.
2) Η ευαισθητοποίηση των κατοίκων στο ζήτημα της ισότητας με διοργάνωση εκδηλώσεων, ελεύθερων συζητήσεων, συνεδρίων, σεμιναρίων, επιμορφωτικών προγραμμάτων
3) Ο εντοπισμός και η προσπάθεια εξεύρεσης και προώθησης λύσεων των προβλημάτων που προκύπτουν σε τοπικό επίπεδο από κρίσεις που γίνονται σε βάρος του ενός φύλου.
4) Η επιδίωξη μόνιμης και στενής συνεργασίας, με την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, με την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας, τις τοπικές συνδικαλιστικές και συνεταιριστικές οργανώσεις και τους μαζικούς φορείς.

Σχετικά με τη σύσταση της Επιτροπής ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Κουτσογιάννης επιβεβαίωσε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να στηρίξει πολιτικές για την προαγωγή της ισότητας μέσω της αξιοποίησης των δομών του Δήμου, καθώς και του Γραφείου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης που λειτουργεί με την υποστήριξη του Ιδρύματος Δημούλα. Ο στόχος της επιτροπής που για πρώτη φορά συγκροτείται με την παρούσα διοίκηση είναι να δώσει τη δυνατότητα στις γυναίκες του Δήμου μας να διαδραματίσουν περαιτέρω σημαίνοντα ρόλο σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου. Επίσης, ευχαρίστησε τη δημοτική σύμβουλο κ. Αραμπατζή και την ειδική συνεργάτιδα κ. Χατζηκυριάκου για την άψογη προετοιμασία του όλου εγχειρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου