Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Συνέντευξη του Τάσου Μπαρτζώκα στην εφημερίδα της Ημαθίας "Η Άλλη Άποψη", του κ. Αλέκου Χατζηκώστα.


Στο πλαίσιο της ισότιμης προβολής της προεκλογικής δραστηριότητας και των θέσεων των
πολιτικών κομμάτων η εφημερίδα Η Άλλη Άποψη παρουσιάζει αποκλειστική συνέντευξη του Τάσου Μπαρτζώκα, υποψήφιου Βουλευτή της Ν.Δ.
Γιατί πρόωρες εκλογές; Ποιο το διακύβευμα τους;
Πολύ καίριο  ερώτημα, ωστόσο στο πρώτο σκέλος, ούτε εγώ, ούτε κανείς άλλος μπορεί να δώσει μια σαφή απάντηση,  από τη στιγμή που ακόμα και αυτοί που προκήρυξαν τις εκλογές δεν είναι σε θέση να απαντήσουν και να δώσουν μια πειστική απάντηση σε αυτό. Η ΝΔ, όχι μόνο δεν πίεσε για εκλογές (3η φορά μέσα σε 8 μήνες), αλλά ο πρόεδρός μας εξάντλησε κάθε περιθώριο σχηματισμού Κυβέρνησης από την παρούσα βουλή, προκειμένου να  μην μπει ο λαός σε μια νέα εκλογική αναμέτρηση  μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι προφανές ότι ο πρώην πρωθυπουργός, αγνοώντας το λαϊκό  αίσθημα μου επιθυμεί πολιτική σταθερότητα και συναίνεση, και εν μέσω μιας ιδιαίτερα κρίσιμης συγκυρίας για τη χώρα, επιδίωξε αυτές τις εκλογές αφενός μεν για να ξεκαθαρίσει τα  εσωτερικά του κόμματός του, αφετέρου προκειμένου να προλάβει τις επιπτώσεις της καταστροφικής  πολιτικής του, με τα οικονομικά βάρη που αυτή συνεπάγεται .
Το διακύβευμα αυτών των εκλογών  πηγάζει από το τελευταίο που είπα. Αν θα επιλέξουμε αυτούς που επί 8 μήνες πειραματίστηκαν και απέτυχαν παταγωδώς, βάζοντας πάνω από όλα το κομματικό συμφέρον ή αν θα επιλέξουμε μια παράταξη που, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες της, είχε βάλει – και πάλι μπορεί να βάλει – τη χώρα σε σταθερή τροχιά. Κατά τη γνώμη μου μπορεί ο λαός να μετατρέψει αυτές τις εκλογές, που μεθοδεύτηκαν για τους παραπάνω λόγους,  σε μια ευκαιρία για κάτι νέο στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, για να αλλάξουμε ότι μας πλήγωσε όλα αυτά τα χρόνια.

Πώς αποτιμάτε επιγραμματικά την 6μηνη διακυβέρνηση της χώρας από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Και στο νομό μας ποια τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής;
Η αποτίμηση της διακυβέρνησης από τους  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που ήρθαν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα, είναι δυστυχώς αρνητική  για τη χώρα. Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ικανοί να παράξουν κυβερνητικό έργο προωθώντας ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα του λαού  και να διαχειριστούν την κρίσιμη  κατάσταση στην οποία  βρέθηκε η χώρα.  Ο ελληνικός λαός πίστεψε στις υποσχέσεις, πίστεψε στα μεγάλα λόγια, αλλά είδε την χώρα του να διασύρεται  και να χάνει την αξιοπιστίας της διεθνώς,  την οικονομία να καταρρέει, τη ζωή του να χειροτερεύει . Όλα τα παραπάνω είδε και ο νομός μας, ο αγροτικός κόσμος, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι άνθρωποι της αγοράς, οι δημόσιοι και ιδιωτικοί  υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι.

Τι διαφορετικό κομίζει η Ν.Δ σ’ αυτές τις εκλογές; Αφού και εσείς ψηφίσατε το 3ο μνημόνιο γιατί να μην επιλέξει κανείς τα άλλα «μνημονιακά κόμματα»;
Η Νέα Δημοκρατία είναι  ένα κόμμα με αρχές και αξίες και έχει δείξει διαχρονικά ότι  δεν λογαριάζει το πολιτικό κόστος, βάζει πάντα το συμφέρον της χώρας πάνω από το κομματικό, οι επιλογές της είναι φιλολαϊκές και  υπαγορεύονται  από το συμφέρον του λαού, χωρίς να εξυπηρετεί μικροσυμφέροντα . Άλλωστε αυτές οι αξίες και οι αρχές της, είναι που υπαγορεύουν στη ΝΔ, συναισθανόμενη  την κρισιμότητα των καταστάσεων, να μιλά για την ανάγκη συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών  πολιτικών δυνάμεων και  την υιοθέτηση  διαδικασιών συναίνεσης, για να επιτευχθεί η έξοδος της χώρας από την κρίση.
Όπως προείπα, η ΝΔ είναι το κόμμα που πήρε μια χώρα στο χείλος του γκρεμού και , έστω με δειλά βήματα, σταμάτησε την κατρακύλα. Η ψήφιση του τρίτου μνημονίου ήταν μια αναγκαστική επιλογή της ΝΔ,  προκειμένου να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη, η οποία κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη.  Στόχος μας μετά τις εκλογές είναι η άμβλυνση των  αδικιών και η σωστή και δίκαιη κατανομή των δυσβάσταχτών μέτρων  που αυτό φέρνει, κι αν  ακόμα χρειαστεί  να συγκρουστούμε με τους εταίρους μας και δανειστές μας.  Πιστεύω ότι ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα της χώρας και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της διεθνώς.
  Να σας δώσω ένα παράδειγμα, που αφορά τα ΜΜΕ, για να γίνω πιο σαφής: Αφού όλες οι εφημερίδες πιστεύουν (εξ ορισμού) στην ανάδειξη της αλήθειας και την αντικειμενική ενημέρωση, γιατί οι πολίτες επιλέγουν τη μία ή την άλλη; Επειδή ο αναγνώστης κρίνει ποια εφημερίδα είναι έγκυρη, ποια προσφέρει αυτό που πραγματικά ζητά, ποια εφημερίδα ταιριάζει με τα δικά του πρότυπα.
Όπως, λοιπόν, εγώ διαβάζω την «Άλλη Άποψη», ακριβώς επειδή τιμώ και σέβομαι τη δουλειά της, έτσι και οι πολίτες που πιστεύουν στο Ευρωπαϊκό Όραμα, πρέπει να σκεφτούν ποιο κόμμα πήρε πάνω του όλο το βάρος και κράτησε τη χώρα με ασφάλεια στην ΕΕ και το Ευρώ. Άλλο η θεωρία, άλλο τα έργα.

Μετεκλογικά θα πάτε σε συνεργασία με άλλα κόμματα; Και αν ναι με ποια;
Όπως ανέφερα και παραπάνω, η ΝΔ είναι ανοιχτή σε συνεργασίες με κόμματα τα οποία έχουν φιλοευρωπαϊκή κατεύθυνση.  Ακόμα και αν η ΝΔ αποκτήσει την αυτοδυναμία, πιστεύω ότι η συνεργασία και η πολιτική συναίνεσης για τη λύση των κρίσιμων προβλημάτων είναι αναγκαία. Σε αυτή την προσπάθεια απαραίτητη είναι η στήριξη του ελληνικού λαού . Η κοινωνία πρέπει να είναι σύμμαχη σε αυτή την εθνική προσπάθεια και όχι απέναντι. Επομένως  είναι πιθανή μια συνεργασία ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο καιρός των «παντοδύναμων» κομμάτων έχει  τελειώσει.  Καιρός πια να αποκαταστήσουμε την σχέση των πολιτικών  με τους πολίτες.

Τι σηματοδοτεί η συμμέτοχη σας εκ νέου στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ; Ποια τα μηνύματα που στέλνετε ιδιαίτερα στους νέους της περιοχής μας;
Οπωσδήποτε, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η επιλογή από το κόμμα. Αλλά, πρωτίστως αποτελεί τιμή και ευθύνη, η επιλογή των Ημαθιωτών, στις 25 Ιανουαρίου 2015. Εδώ, επιτρέψτε μου να σας εξομολογηθώ κάτι, που έχει συνάρτηση και με το δεύτερο σκέλος της ερώτησης: Όσο και αν κάποιος μπορεί να νομίζει πως με τόσο καλή εμφάνιση τον Ιανουάριο αισθάνομαι «ισχυρός», δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αισθάνομαι πιεσμένος, από το βάρος αυτών που βλέπουν στο πρόσωπό μου, μία ολόκληρη γενιά που προσπαθεί να περάσει μπροστά. Να περάσει μπροστά, όχι για να παραγκωνίσει τους παλιούς, αλλά για να συμπορευθεί με τη σοφία και την εμπειρία τους, και  να αποξενώσει τις παθογένειές του.
Όλοι μαζί, οι νέες και οι νέοι, πρέπει να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να αναλάβουμε δράση. Η αποχή, η αδιαφορία, η γενίκευση και ο συνολικός αφορισμός, δεν οδηγούν  πουθενά. Για αυτό και καλώ τις νέες και τους νέους της Ημαθίας, να μην αφήσουν την τύχη τους σε χέρια άλλων. Να σκεφτούν  με ψυχραιμία ποιο κόμμα και ποια πρόσωπα μπορούν να συντελέσουν στην ανάκαμψη της Ημαθίας. Πρέπει να βάλουμε τέλος στην απαξίωση της πολιτικής ζωής και  να συμμετέχουμε με την ψήφο μας, ώστε η γενιά μας να αναλάβει την τύχη της στα χέρι της. Οι μάχες που έπονται είναι σκληρές και αλίμονο αν – και αυτή τη φορά – παρασυρθούμε από λαϊκιστές ή φθηνούς επαναστάτες ή κάλπικους τιμωρούς ή ευφάνταστους και επίδοξους «σωτήρες».
Η Ημαθία, έχει ανάγκη να αλλάξει γενιά, έχει ανάγκη πάει μπροστά. Θέλει χρόνο, αλλά μπορεί να το πετύχει. Αρκεί να συνδράμουμε όλοι σε αυτό.
(Δημοσιεύτηκε στην έντυπη «ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ») alli-apopsi.gr

                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου