Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ο Αντώνης Μαρκούλης στα Πιέρια

 
  «Αν μας τιμήσετε με την ψήφο σας, εμείς δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν θα σας
ξεχάσουμε. Θα σας επισκεπτόμαστε τουλάχιστον μία φορά το χρόνο σε Γενικές Συνελεύσεις . Σας βεβαιώνουμε για αυτό. Και  παρακαλώ διαχωρίστε μας από αυτούς που πραγματικά σας ξέχασαν. Είναι άστοχο και άδικο, να χρεώσετε και σε εμάς,  που για πρώτη φορά διεκδικούμε  ως ανεξάρτητοι την διαχείριση των τοπικών ζητημάτων,  τις αμαρτίες  εκείνων».
    Αυτή είναι η απάντηση του Υποψήφιου Δημάρχου Βέροιας Αντώνη Μαρκούλη, κατά τις συναντήσεις του με εκείνους τους συμπολίτες,  που διαμαρτύρονται-και είναι πολλοί-  ότι οι απερχόμενοι άρχοντες(Δήμου και Αντιπεριφέρειας) τους ξέχασαν. Αγανακτισμένος ο πολίτης τόσο από την οικονομική κρίση, όσο και από την κατάσταση εγκατάλειψης της καθημερινότητας του από τους τοπικούς άρχοντες, με αυτή την διαμαρτυρία -επί δικαίων και αδίκων- ανοίγει την συζήτηση.
Σε αυτό το κλίμα άνοιξε και ο διάλογος που είχε την Κυριακή 13-4-14 ο Αντώνης Μαρκούλης  με συνδημότες στη Σφηκιά, τα Ριζώματα και το Δάσκιο.
    Σε ότι αφορά τα τοπικά προβλήματα, είναι χαρακτηριστικό αυτό που είπε συνομιλητής του Αντώνη Μαρκούλη στα Ριζώματα: «Εδώ είχαμε έναν Δήμο που λειτουργούσε άριστα, από τότε που ενταχθήκαμε στο Δήμο Βέροιας, όλα υπολειτουργούν. Φαίνεται ότι ο Δήμος Βέροιας έχει άλλα σημαντικότερα προβλήματα να λύσει».
Κατά τα άλλα, στη Σφηκιά έγινε λόγος για ανεπαρκή συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση και ιατρική περίθαλψη, για προβλήματα άρδευσης κατά περιόδους και ασυντήρητους αγροτικούς δρόμους. Το ίδιο πρόβλημα εντοπίσθηκε  και στο Δάσκιο.  «Δεν μπορούμε να πάμε στα χωράφια μας αναφέρθηκε χαρακτηριστικά και επισημάνθηκε ότι από τον πρώην Δήμο Μακεδονίδος υπάρχει ένα γκρέιντερ που παραμένει ανενεργό.
    Σημειώνουμε ότι τόσο στις παραπάνω Κοινότητες, όσο και στις επισκέψεις σε όσες προηγήθηκαν, μπήκαν στη συζήτηση και ζητήματα διαχείρισης της αγροτικής παραγωγής. Για αυτά τα ζητήματα ο Αντώνης Μαρκούλης τόνισε ότι υπερβαίνουν τις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όμως ο Δήμος μπορεί και οφείλει να είναι σημαιοφόρος σε διεκδικήσεις για ζητήματα που προκύπτουν και ιδιαίτερα για τον πρωτογενή τομέα -στον οποίο κυρίως στηρίζεται η οικονομία του Νομού μας- με δυναμικές κινητοποιήσεις για την τοπική πρόοδο.
Και υποσχέθηκε πως αν ο συνδυασμός «προτεραιότητα στον δημότη»
λάβει την εντολή διοίκησης του Δήμου θα είναι διεκδικητικός έναντι της κεντρικής διοίκησης. Σε ότι δε αφορά τα τοπικά προβλήματα που
δυσχεραίνουν την καθημερινότητα του πολίτη, μερικά από αυτά δεν απαιτούν για την επίλυση τους, παρά μόνο το ενδιαφέρον και την φροντίδα της Δημοτικής Αρχής, γιατί δεν κοστίζουν.

                                                Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου