Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Παρουσίαση βιβλίου «Το Παγκράτιον δια μέσου των αιώνων»

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 2013 EUROPAC (1ο Παγκόσμιο Συνέδριο και 3ο Ευρωπαικό
πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος) ο Αθλητικός Σύλλογος «Ο Ημαθίων» και η Δημοτική Βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου» της ΚΕΠΑ  θα παρουσιάσουν το  βιβλίο των Γεωργίου Κλοκίδη και Δημητρίου Τρίγκα
με τίτλο:
«Το Παγκράτιον δια μέσου των αιώνων»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την  Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 11 π.μ.
στην αίθουσα της Δημοτικής βιβλιοθήκης «Θ. Ζωγιοπούλου».

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν:  Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, υποστράτηγος ε.α., πρόεδρος του Ημαθίωνα, Ζήσης Πατσίκας, δημοσιογράφος, Αναστάσιος Μπαρτζώκας, δικηγόρος.

Πληροφορίες:
Αθλητικός Σύλλογος «Ο Ημαθίων» Παναγίας Σουμελά 14 τηλ. 2331062811
Δημοτική βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου» Θ. Ζωγιοπούλου 5, 3ος όροφος
Τηλ. 23310-24879                                                      
 Είσοδος ελεύθερη

Το Παγκράτιον είναι ένα αρχαίο ελληνικό αγώνισμα, το οποίο είναι  συνδυασμός πάλης και πυγμαχίας. Αποτελούσε άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων  και εισήχθη για πρώτη φορά το 648 π.Χ., κατά την διάρκεια της 33ης Ολυμπιάδας.
Το βιβλίο αποτελεί μια προσπάθεια των Γεωργίου Κλοκίδη και Δημητρίου Τρίγκα, με απώτερο σκοπό να συμβάλει στη διάδοση του καθώς και να καταστεί γνωστό στο ευρύ κοινό το φημισμένο άθλημα του Παγκρατίου. Εστιάζεται στην ενδελεχή καταγραφή και σταχυολόγηση των αναφορών της ελληνικής γραμματείας, των αρχαίων και μεσαιωνικών χρόνων, για το Παγκράτιον άθλημα.
Επίσης παρουσιάζει την ιστορική διαδρομή του, από τα πανάρχαια χρόνια μέχρι τις μέρες μας και γίνεται ιδιαίτερη μνεία στους κανονισμούς που διέπουν το άθλημα και τη διοικητική του δομή. Το βιβλίο προλογίζουν  ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου «Ο Ημαθίων» Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας και ο αντιδήμαρχος Σερρών Παντελής Χράπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου