Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Εύξεινος Λέσχη Νάουσας Τα παιδιά…. γυμνάζονται, τρώνε υγιεινά και ταξιδεύουν στο διάστημα!


Την Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013 οι μαθητές και οι μαθήτριες των εργαστηρίων δημιουργικής
απασχόλησης της Ευξείνου Λέσχη Ποντίων Νάουσας επισκέφτηκαν το γυμναστήριο του Θεόδωρου Τσικιτίκου «EVERLAST» και γνώρισαν την πολεμική τέχνη του Kung-fu.Τα παιδιά έμαθαν πληροφορίες για τη φυσική μάχη, την αυτοάμυνα, την πειθαρχία, τη δύναμη και τη συγκέντρωση  που απαιτεί ένα τέτοιο άθλημα ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκαν σε ένα ασφαλές και διασκεδαστικό περιβάλλον όπου παρακολουθήσαν και την επίδειξη της πολεμικής τέχνης από τους δύο καταξιωμένους δασκάλους του γυμναστηρίου:  Αλέξανδρο Κατσιαμάκα και  Βασίλη Τάνο.
Την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013 τα εργαστήρια επισκέφτηκε η διατροφολόγος Αγγελική Αποστόλου η οποία μίλησε στους μικρούς μαθητές για την υγιεινή διατροφή. Συγκεκριμένα έγινε συζήτηση γύρω από τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών στο σπίτι και στο σχολείο, τις ομάδες τροφών και τις συνιστώμενες ποσότητες που πρέπει να λαμβάνουμε καθημερινά από κάθε ομάδα, την τροφική πυραμίδα και το πιάτο διατροφής ενώ η παρουσίαση έκλεισε με τις ερωτήσεις των γονέων των μαθητών προς τη διατροφολόγο.
Οι εβδομαδιαίες δράσεις των εργαστηρίων ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 με την επίσκεψη του αστρονόμου Χαρίτων Τομπουλίδη. Οι μαθητές και οι μαθήτριες έμαθαν τα πάντα για την αστρονομία… ανακαλύψεις, ηλιακό σύστημα, πλανήτες, αστέρια, σύμπαν. Με τη βοήθεια του κ. Τομπουλίδη και τη στολή αστροναύτη, έγιναν για μία ημέρα μικροί αστρονόμοι γνωρίζοντας τα μυστικά των αστεριών και τον φωτεινό νυχτερινό ουρανό.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου