Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΕΔΕΣΣΑΣ

Μια νέα εποχή στη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων ξεκίνησε με τη μεταφορά των
απορριμμάτων του Δήμου Νάουσας στον ΧΥΤΑ της Έδεσσας. Από σήμερα, Τρίτη (13-8), παρουσία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ. Κώστα Παπαδόπουλου, άρχισε η μεταφορά των απορριμμάτων από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του προσωρινού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), όπου προσέρχονται τα απορριμματοφόρα τα οποία μεταφέρουν τα αστικά απορρίμματα του διευρυμένου Δήμου (Νάουσα, Ανθέμια, Ειρηνούπολη). Στη συνέχεια, από τη χοάνη του ΣΜΑ γίνεται η μεταφόρτωση των απορριμμάτων από τα απορριμματοφόρα απευθείας σε ειδικά φορτηγά-κοντέινερ της εταιρείας «ΕΡΥΩΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗ» που έχει αναλάβει μετά από διαγωνισμό το έργο της μεταφοράς στον ΧΥΤΑ του ΕΣΔΑ Έδεσσας.  
Επισημαίνεται ότι, για να φτάσουμε στη σημερινή θετική εξέλιξη χρειάστηκε η Δημοτική Αρχή με συστηματική και συνεχή προσπάθεια, να προχωρήσει όλες τις σχετικές τυπικές ενέργειες σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της Περιφέρειας.
      Η μεταφορά των απορριμμάτων σηματοδοτεί ταυτόχρονα και το οριστικό κλείσιμο της χωματερής στην «Πλακένια» μετά από τριάντα χρόνια, θέτοντας τέλος σε ένα χρόνιο ζήτημα που απασχολούσε τη Νάουσα και την ευρύτερη περιοχή, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου