Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Αιφνιδιαστικός έλεγχος Τζιτζικώστα στην αντιπεριφέρεια Ημαθίας

Ο κ. Τζιτζικώστας δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στην τήρηση του ωραρίου και στη συνέπεια των
εργαζομένων, ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα «κοπανατζήδων» σε καμιά υπηρεσία
Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην αντιπεριφέρεια Ημαθίας πραγματοποίησε σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Στόχος της επίσκεψης ήταν να ελέγξει εάν όλο το προσωπικό είναι στη θέση του και εργάζεται, καθώς όπως ο ίδιος είχε επισημάνει κανένας υπάλληλος και στέλεχος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δε θα πρέπει να λείπει μετά τις 19 Αυγούστου.
Ο κ. Τζιτζικώστας δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στην τήρηση του ωραρίου και στη συνέπεια των εργαζομένων, ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα «κοπανατζήδων» σε καμιά υπηρεσία. Είχε προαναγγείλει ότι θα υπάρχει έλεγχος και μάλιστα ότι και ο ίδιος είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει τέτοια περιστατικά.
Ο πρώτος έλεγχος ήταν ο σημερινός, αφού όλοι γνώριζαν ότι για τη διοίκηση της Περιφέρειας «τα κεφάλια μέσα» μπήκαν από τις 19 Αυγούστου. Ο περιφερειάρχης έχει τονίσει ότι όλες οι υπηρεσίες πρέπει να λειτουργούν σε φουλ ρυθμούς, ειδικά εν όψει της ΔΕΘ. Ως «όπλο» στα χέρια του κ. Τζιτζικώστα, για τους… άτακτους υπαλλήλους, λειτουργούν πλέον και τα μέτρα της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας.
Ο περιφερειάρχης έχει εκφράσει τη βούλησή του να προστατεύσει όλους τους συνεπείς εργαζόμενους κι από τη στιγμή που θα γίνει δεκτό το αίτημά του από την κυβέρνηση για τη δυνατότητα ενδοϋπηρεσιακών μετακινήσεων προσωπικού, θέλει να το εκμεταλλευτεί, για να μη χάσει αφενός τη θέση του κανένας υπάλληλος της Περιφέρειας, αφετέρου να διορθωθούν σημαντικές στρεβλότητες στην κατανομή του προσωπικού είτε ανάμεσα σε αντιπεριφέρειες, είτε ανάμεσα σε διευθύνσεις και υπηρεσίες (άλλες με υπεράριθμο προσωπικό και άλλες με τεράστιες ελλείψεις).
Η σημερινή αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ημαθίας θα έχει και συνέχεια. Θα γίνουν απροειδοποίητες επισκέψεις – έλεγχοι σε όλες τις Αντιπεριφέρειες, ενώ θα ελέγχονται και συγκεκριμένες διευθύνσεις και υπηρεσίες.
Για την ιστορία πάντως, οι υπάλληλοι στην Αντιπεριφέρεια Ημαθίας αποδείχτηκαν συνεπείς και ήταν όλοι στο πόστο τους κατά την επίσκεψη του περιφερειάρχη, παρότι έγινε μεσημέρι, λίγο πριν από τη λήξη του ωραρίου τους.



                                                   πηγή voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου