Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Κατασκήνωση της Χρυσής Αυγής στην Πέλλα

Οι φυσιολατρικές ευαισθησίες της Χρυσής Αυγής είναι γνωστές, από τις κατασκηνώσεις της στον
Κίσσαμο και στους καταρράκτες της Νέδας. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η «Εθνικιστική Κατασκήνωση Πέλλας», με μέλη του ακροδεξιού κόμματος να μιμούνται τους σφυροβόλους και να εκτοξεύουν πέτρες, ενώ ακολούθησαν και τα «κλασικά» πλέον αρχαιοελληνικά αθλήματα.
Από τις 23 έως τις 25 Αυγούστου, η ΧΑ Πέλλας αποφάσισε να «τιμήσει» με την παρουσία της τον Αλμωπαίο ποταμό, με τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης να εκτοξεύουν πέτρες σε μια -αποτυχημένη μάλλον- προσπάθεια να μιμηθούν τους πρωταθλητές της σφυροβολίας, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν το καθιερωμένο τους πλέον πρόγραμμα: Πάλη, διελκυστίνδα, σκυταλοδρομία, οπλιτοδρομία.
Ωστόσο, αυτό το οποίο έκλεψε εκ νέου την παράσταση, ήταν το φωτογραφικό υλικό από την εκπαίδευση στα πλωτά μέσα που έκαναν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι ως νέοι Ροβινσώνες Κρούσοι κουβαλούσαν βάρκες στον ποταμό και στη συνέχεια αποπειράθηκαν να τον διασχίσουν.
Η κατασκήνωση της Χρυσής Αυγής, έληξε με την καθιερωμένη «ιδεολογική συζήτηση» του ακροδεξιού κόμματος, αλλά και με έναν βραδινό περίπατο στη φύση.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου