Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Το smartphone μπορεί να ξεκλειδώσει τις πόρτες του αυτοκινήτου


Στη λίστα με τις αναρίθμητες λειτουργίες και εφαρμογές των κινητών τηλεφώνων νέας γενιάς προστέθηκαν και καινούργιες υπηρεσίες, που συμβάλλουν στην ασφάλεια και στην άνεση του οδηγού
αυτοκινήτου.

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (7-17 Μαρτίου), η Hyundai αποκάλυψε τις νέες υπηρεσίες που προσφέρουν τα smartphones. Το smartphone που χρησιμοποιείται στο πρόγραμμα συνδεσιμότητας της κορεάτικης μάρκας, μπορεί να ξεκλειδώσει τις πόρτες και αυτόματα να προσαρμόσει τις προσωπικές ρυθμίσεις του οχήματος όπως την αλλαγή των προεπιλεγμένων ραδιοφωνικών σταθμών, των ρυθμίσεων πλοήγησης, της εμφάνισης του μενού και άλλων προτιμήσεων.

Όταν τοποθετείται σε μια συγκεκριμένη περιοχή της κεντρικής κονσόλας, το smartphone συνδέεται ασύρματα, καταργώντας την ανάγκη για χρήση καλωδίων. Το σύστημα διαθέτει ασύρματη σύνδεση MirrorLink, η οποία επιτρέπει στον οδηγό να έχει πρόσβαση και να χρησιμοποιεί το περιεχόμενο του smartphone, χρησιμοποιώντας την 7-ιντσών υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο οδηγός μπορεί να έχει πρόσβαση στις λειτουργίες πλοήγησης του κινητού τηλεφώνου και στις διαδικτυακές εφαρμογές όπως e-mail, επαφές και τις λίστες κλήσεων του τηλεφώνου, καθώς και στο περιεχόμενο των πολυμέσων όπως βίντεο.

Επιτρέπει στους ιδιοκτήτες τη σύνδεση με τα οχήματά τους εξ αποστάσεως, ελέγχοντας αν το αυτοκίνητο είναι κλειδωμένο ή όχι και εάν ή όχι τα φώτα του αυτοκινήτου είναι

αναμμένα. Επίσης επιτρέπει στον οδηγό να δει την εικόνα από την κάμερα οπισθοπορείας.

Προκειμένου ο οδηγός να προγραμματίσει το επόμενο ταξίδι του, η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα ελέγχου του καυσίμου του αυτοκινήτου και των λιπαντικών, καθώς και της αυτονομίας, εξ αποστάσεως. Επίσης μπορεί να εμφανίσει την κατανάλωση καυσίμου από το προηγούμενο ταξίδι.

Η εφαρμογή προσδίδει περισσότερη ευκολία επιτρέποντας στους χρήστες να παρακολουθούν εξ αποστάσεως, την πίεση των ελαστικών και τη θερμοκρασία της καμπίνας, καθώς και τη χρήση του Google Maps για να τους καθοδηγήσει στο σημείο που βρίσκεται σταθμευμένο το όχημά τους το συντομότερο δυνατό.




                                                   πηγή ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου