Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Συνταγές-Μύδια με ρύζι


Υλικά

24 φρέσκα μύδια1 φλιτζ. νερό1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο1 φλιτζ. ρύζι1/2 κ.γλ. μπαχάρι1/4 φλιτζ. κουκουνάρια1/4 φλιτζ. μαύρη σταφίδα2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο πιπέρι 2 κ.σ. άνηθο λεμόνι για το σερβίρισμα


Καθαρίζουμε τα μύδια, αφαιρούμε τα μουστάκια τους, καθαρίζουμε το κέλυφος με βουρτσάκι και τα πλένουμε πολύ καλά. Όσα μύδια μείνουν ανοιχτά μετά από αυτήν τη διαδικασία, τα πετάμε. Επίσης θα πετάξουμε κι όσα μύδια παραμείνουν κλειστά μετά το βράσιμο.
Βάζουμε τα καθαρισμένα μύδια σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε το νερό, το κρασί, και σκεπάζουμε με το καπάκι. Τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, 3΄-4΄, να ανοίξουν –κουνάμε την κατσαρόλα μια δυο φορές για να ανοίξουν πιο εύκολα. Δεν πρέπει να τα παραβράσουμε γιατί χάνουν τη γεύση τους και σκληραίνουν. Επαναλαμβάνουμε πως όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 2 φλιτζ. ζουμί από τα αχνισμένα μύδια και σιγοβράζουμε το ρύζι για 10΄, να απορροφήσει τα υγρά, με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 15΄ επιπλέον.
Βγάζουμε τη σάρκα των μυδιών και την προσθέτουμε στο πιλάφι (κρατάμε και μερικά κελύφη για γαρνίρισμα). Ανακατεύουμε καλά να ζεσταθούν τα μύδια. Σερβίρουμε.



                                                  argiro.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου